دریافت مشاوره
  • css slideshow
  • css slideshow

دانشگاه استانبول (Istanbul University)

معرفی دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول (İstanbul Üniversitesi) یکی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه است که در استانبول واقع شده‌است. پردیس اصلی این دانشگاه در مجاورت میدان بیازیت قرار دارد. مدرسه، مدرسه دینی، زمانی در قرن ۱۵ در زمان فتح قسطنطنیه توسط عثمانی‌ها تأسیس شد. در سال ۱۸۶۳ مؤسسه آموزش عالی به نام خانه علوم (Darülfünun-i Osmani) ایجاد شد امّا در سال ۱۸۷۱ توقیف شد. در سال ۱۸۷۴ دانشگاه امپریال (Darülfünun-i Sultani) شروع به سخنرانی در قانون فرانسه نمود، امّا در سال ۱۸۸۱ بسته شد. دانشگاه امپریال که در حال حاضر با عنوان دانشگاه شاهانی (Darülfünun-i Shahane) شناخته می‌شود در سال ۱۹۰۰ مجدداً تأسیس شد با بخش‌های هنر، علوم انسانی، علم و لغتشناسی. در سال ۱۹۲۴، دانشکده حقوق، پزشکی، هنر و علوم در دانشگاه استانبول تأسیس شد که در حال حاضر به عنوان دانشگاه نامیده می‌شود. الهیات اسلامی در سال ۱۹۲۵ اضافه شد، اما در سال ۱۹۳۳ بدون دومی دوباره سازمان دهی شد.

اولین مدرنیته اضافه شدن فیزیک کاربردی در ۳۱ دسامبر سال ۱۸۶۳ بود که یک دوره جدید را مشخص کرد. در ۲۰ فوریه سال ۱۸۷۰ دولت عثمانی مدرسه را به نام خانه علوم چندگانه عثمانی (Darülfünûn-u Osmanî) تغییر نام داد و این تجدید سازمان پاسخگویی به نیازهای علوم و فناوری مدرن بود. از سال ۱۸۷۴، شروع برخی از کلاس‌های علوم ادبیات، حقوق و کاربردی در ساختمان دبیرستان گالاتاسرای که بطور منظم تا سال ۱۸۸۱ ادامه داشت. در تاریخ یکم سپتامبر ۱۹۰۰، مدرسه به نام کاخ سلطنتی علوم چندگانه (Darülfünûn-u Şahane) تغییر نام داد و تا حدودی در دروس ریاضیات، ادبیات و الهیات بازسازی به عمل آمد. در ۲۰ آوریل سال ۱۹۱۲، مدرسه با عنوان خانه علوم چندگانه استانبول (İstanbul Darülfünûnu) تغییر نام داد در حالی که تعدادی از دوره‌ها و برنامه‌های درسی افزایش یافته بود و مدرنیته با ایجاد دانشکده‌های پزشکی، حقوق، علوم کاربردی (ریاضیات، فیزیک و شیمی) و ادبیات و الهیات همراه بود. در ۲۱ آوریل ۱۹۲۴ جمهوری ترکیه خانه علوم چندگانه استانبول به عنوان یک مدرسه دولتی به رسمیت شناخته و در ۷ اکتبر سال ۱۹۲۵ درحالکیه خانه علوم چندگانه استانبول به رسمیت شناخته شده بود با همان سیستم قدیمی به سمت دانشکده‌های مدرن رفت. در یکم آگوست سال ۱۹۳۳ خانه علوم چندگانه استانبول با عنوان دانشگاه استانبول و با اصلاحات آموزشی آتاتورک تجدید سازمان انجام گرفت. کلاس‌های رسمی در تاریخ ۱ نوامبر سال ۱۹۳۳ آغاز شد.

این دانشگاه دارای هفده دانشکده در پنج پردیس می‌باشد، پردیس اصلی در میدان بیازیت در استانبول است که در دوران رومی به عنوان انجمن تااوری شناخته می شده‌است. کارکنان آموزشی دانشگاه شامل ۲۰۰۰ استاد و همکار و ۴،۰۰۰ دستیار و کارمند جوان می‌باشد. دانشگاه استانبول در هر سال دارای بیش از ۶۰،۰۰۰ دانشجوی مقطع کارشناسی و ۸،۰۰۰ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دوره‌های ارائه شده توسط دانشگاه است.

عمده دروس دانشگاه دربناهای تاریخی مجتمع دانشگاهی بایزید (Beyazit) داده میشود. درب ورودی دانشگاه از مشهورترین درهای تاریخی کشور است. کتابخانه های مرکزی و تخصصی دانشگاه به لحاظ ریشه دار بودنشان از غنای خاصی برخوردارند. تزهای دانشگاهی موجود در کتابخانه مرکزی نیز بر اهمیت آن افزوده است. کتابخانه دولتی بایزید نیز که در نزدیکی دانشگاه قرار دارد، از بزرگترین کتابخانه های کشور است.  دانشگاه استانبول7 مجتمع دارد. در مجتمع رفاهی Avcilar 1500 دانشجو و در خوابگاه محمدجان200 دانشجو سکونت دارند. در خوابگاهها خدمات بهداشتی شبانه روزی است. با توجه به اینکه دانشکده ها و مدارس عالی دانشگاه در محله های مختلفی قرار دارند، لذا دانشگاه کافه تریای مرکزی ندارد. در هر دانشکده به دانشجویان غذای ظهر داده میشود. ضمن اینکه آنها کافه تریا و بوفه نیز دارند. تقریباً 40 هزار دانشجو از بورس مؤسسات و بنیادهای خصوصی و رسمی برخوردارند. در دانشگاه نیز به تعدادی از دانشجویان بورس داده میشود. افرادیکه در کنکور، جزو 500 نفر اول قرار بگیرند، افراد ممتاز کلاس، 5 نفر از افراد موفق در رشته هنر، 5 نفر در بخش فرهنگ و 5 نفر در بخش ورزش از بورس دانشگاه بهره مند میشوند.

تعداد باشگاههای یکه در سطح دانشکده ها فعالیت فرهنگی انجام میدهند، حدود 200 مورد است. به علاوه دانشجویان، در مرکز فرهنگی دانشجو نیز که در سال1990 در مجتمع بایزید ایجاد شده، میتوانند مشارکت داشته باشند. هر کلوب دارای اتاِ و سالن سینما و نمایش است که میتواند در طول سال اقدام به فعالیتهای فرهنگی مختلف نماید. ضمن اینکه یکسالن مطالعه نیز که دارای نشریات روز است در خدمت دانشجویان است. دانشگاه در آغاز هر سال تحصیلی با مشارکت باشگاههای فرهنگی یک مراسم شادی با عنوان «روزهای فرهنگی دانشگاه استانبول» برگزار می نماید.

خدمات بهداشتی دانشگاه از طرف ریاست اداره بهداشت، هنر و ورزش در مرکز پزشکی ـ اجتماعی به دانشجویان عرضه میشود. در شرایط خاص نیز، دانشکده های پزشکی استانبول و جراح پاشا در مداوای دانشجویان نقش کمکی ایفا مینمایند. در مورد دندانپزشکی نیز دانشکدة دندانپزشکی به دانشجویان خدمت مینماید. ضمن اینکه در دانشکده ادبیات نیز یک مرکز مشاوره روانی وجود دارد. سالن ورزشی سربسته Avcilar در حد استاندارد المپیک است. دانشگاه برای انجام مسابقات در زمینه های بسکتبال، والیبال و هندبال از ویژگیهای لازم برخوردار است. سالنهای سربسته دانشکده پزشکی جراح پاشاه، دانشکده پزشکی استانبول و انستیتو علوم دریایی از ساعت8 صبح الی10 شب برای همه دانشجویان باز است. تیمهای دانشجویی در واحد ورزش دانشگاه تشکیل میشود و دانشجویان علاقمند میتوانند در این تیمها مشارکت داشته باشند. ضمن اینکه در مجتمع مرکزی نیز یک میدان بازی فوتبال، یک میدان بازی بسکتبال وجود دارد. همچنین دانشکده های ارتباطات، پزشکی جراح پاشا، جنگل، علوم دریایی نیز هر کدام میدانهای بازی دارند. همه ساله در ماههای آوریل و می در دانشگاه مراسم شادی ورزشی ترتیب داده میشود.

کتابخانه‌های مرکزی و تخصصی دانشگاه به لحاظ ریشه دار بودنشان از غنای خاصی برخوردارند؛ تزهای دانشگاهی موجود در کتابخانه مرکزی نیز بر اهمیت آن افزوده است. کتابخانه دولتی بایزید نیز که در نزدیکی دانشگاه قرار دارد، از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های کشور است.  در دانشگاه استانبول نسبت استاد به دانشجو 1 به16 است؛ این دانشگاه دارای17 دانشکده، 9 مدرسه عالی، 1 مرکز آموزش موسیقی، 14 انستیتو و 14 مرکز تحقیقات است. زبان آموزشی دانشگاه ترکی، انگلیسی، آلمانی و فرانسه است.  دانشگاه استانبول افتخار کسب یک جایزه نوبل ادبیات را در سابقه خود دارد؛ این دانشگاه همچنین دارای یک کتابخانه بزرگ است که حدود 2 میلیون کتاب را در خود جای داده است.

خدمات بهداشتی دانشگاه از طرف ریاست اداره بهداشت، هنر و ورزش در مرکز پزشکی ـ اجتماعی به دانشجویان عرضه می‌شود. در شرایط خاص نیز، دانشکده‌های پزشکی استانبول و جراح پاشا در مداوای دانشجویان نقش کمکی ایفا می‌نمایند. در مورد دندانپزشکی نیز دانشکده دندانپزشکی به دانشجویان خدمت می‌نماید؛ ضمن اینکه در دانشکده ادبیات نیز یک مرکز مشاوره روانی وجود دارد.

 

 استانبول ( İstanbul)  بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر در کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن کشور است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره‌ی جهان گسترده شده‌است. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است. این کلان‌شهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده‌است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان به‌شمار می‌رود. در آغاز که این شهر را در دههٔ ۶۶۰ پیش از میلاد بنا کردند، بوزانتیون نامیدندش که به نظر می‌رسد از نام شخصی به بوزاس گرفته شده باشد. پس از آنکه کنستانتین کبیر این شهر را به عنوان پایتخت جدید شرقی امپراتوری روم برگزید، شهر نزد مردم به کنستانتینوپل به معنای «شهر کنستانتین» معروف گشت. اگرچه کنستانتین سعی کرد نام Nea Roma به معنای «رم جدید» را بر آن نهد، اما این نام نزد مردم مقبول نیفتاد و فراگیر نگشت. مسلمانان که از قدیم با رومیان مراوده داشتند، این شهر را قسطنطنیه یا قسطنطینیه نامیدند. نام دیگر شهر استانبول بود که از عبارت یونانی  ایستیم بولین به معنای «به سوی شهر» گرفته شده بود. در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سوم با ضرب سکه‌هایی که روی آن نام اسلامبول (اسلام‌شهر) نقش بسته بود، تلاش کرد این نام را فراگیر کند. در دورهٔ جمهوریت و از روز ۲۸ مارس سال ۱۹۳۰ ادارهٔ پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا در مکاتبات خود از نام استانبول استفاده کنند.

زمانی که جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ تشکیل شد پایتخت آن از استانبول به آنکارا تغییر پیدا کرد. اما استانبول محوریت خود به عنوان مرکز تجاری، صنعتی ترکیه را حفظ نمود و هم‌اکنون نیز بزرگترین شهر ترکیه می‌باشد. استانبول در ساحل دریای مرمره قرار دارد و تنگه بسفر که این دریا را به دریای سیاه متصل می‌کند، از وسط این شهر می‌گذرد. بخش غربی شهر در قاره اروپا (شبه جزیره تراکیه) و بخش شرقی آن در آسیا (شبه جزیره آناتولی) واقع است. وسعت شهر استانبول ۱۵۳۹ کیلومترمربع است.

تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های سرد، بارانی و برفی ویژگی آب و هوای استانبول است. میزان بارش سالیانه استانبول به‌طور میانگین ۸۷۰ میلی‌متر است. میزان رطوبت نیز اغلب زیاد است. به‌طور متوسط بیشترین درجه حرارت در طول ماه‌های مختلف زمستان بین ۷ درجه تا ۹ درجه سلسیوس است. بارش برف در استانبول برای یک یا دو هفته در طول فصل زمستان عادی است؛ اما یکی از این بارش‌ها می‌تواند سنگین باشد. غالباً این بارش در بین ماه‌های دسامبر و مارس رخ می‌دهد. در ماه‌های تابستان از ژوئن تا انتهای سپتامبر به‌طور میانگین درجه حرارت روزها از ۲۸ سلسیوس شروع می‌شود. گرمترین ماه، ژوئیه با متوسط درجه حرارت ۲۳٫۲ درجه سلسیوس و سردترین ماه، ژانویه با متوسط درجه حرارت ۵٫۴ درجه سلسیوس است.  این شهر تا حدودی بادخیز است و به‌طور متوسط (میانگین) سرعت بادی حدود ۱۷ کیلومتر در ساعت دارد. تابستان خشک‌ترین فصل است، هر چند تابستانها هم بارش باران وجود دارد.

فعالیت فرهنگی، جهانگردی و تجارت و بازرگانی به اهمیت زندگی در شهر ادامه خواهند داد. در حالیکه، رشد جمعیت، ترافیک، جلوگیری از تخریب خانه سازی، تجدید و نوسازی تاریخی ساختمان‌ها و عمارات و طراحی کردن یک جاده حمل و نقلی سوم به بوسفروس به‌طور ممتد، بوجود خواهد آمد. زندگی روزانه در استانبول رنگارنگ و در حال جنبش و ادامه‌است همراه با دقت بسیار در نگهداری روم، روم شرقی و عمارت‌های ترکی. استانبول اغلب اوقات مرکز و پایتخت ترکیه در مواقع تجارت، پذیرایی، سرگرمی، فرهنگی، آموزشی، خرید، جهانگردی و هنری به‌شمار می‌آید. بیش از نیمی از جمعیت در قسمت اروپایی زندگی و کار می‌کنند. گروه بزرگی از مردم در مناطق مسکونی، قسمت آناتولیایی زندگی می‌کنند و از پل‌ها و گذرگاه‌ها برای رفتن به کار در شهر استفاده می‌کنند. استانبول در دوره‌های اجتماعی، فرهنگی و فعالیت‌های تجارتی و بازرگانی قوی آن بطور زیادی افزایش تنوع و رنگ دارد. در امتداد رستوران‌های ترک، خاوردور و روش‌های پخت (خوراک‌ها) در حال رشد می‌باشد در کنار بسیاری از گروه‌ها به صورت جدید رستوران‌هایی افتتاح شده‌اند. در صورتی‌که ستاره‌های مشهور دنیای موسیقی پاپ ورزشگاه‌ها را از جمعیت پر می‌کردند، فعالیت‌هایی مثل اُپرا، رقص ورزشی و هنری باله و تئاتر در سراسر سال ادامه داشت.

در طول فستیوال‌های فصلی ارکسترهای مشهور دنیا، آوازهای دسته جمعی و گروهی، کنسرت‌ها و اثرات جاز در بیشتر مواقع می‌توانند در یک خانه کامل هم اجرا شوند. نمایش‌ها در گروهی از مکان‌ها مانند بخش‌های تاریخی مانند حاجی ایرن، برج روملی حصاری، یدیکول، حیاط محله توپ خانه و پارک گلانه به خوبی مرکز فرهنگی آتاترک، سالن کنسرت جمال رشید ری و سالن‌های مدرن و جدید تئاتر و دیگر فضاهای آزاد برگزار می‌شود. برای مواردی مثل زندگی شبانه، تعدادی از باشگاه‌های ورزشی، دیسکوها، بارها ، چادرهای صحرایی، نمایشگاه‌ها و رستوران‌ها با موزیک همراه هستند. تعداد کلوپ‌ها رستوران‌ها و دیکسوها افزایش یافته و به محل‌های فضای باز در تابستان منتقل می‌شوند.

اگر بخواهیم امنیت در شهر استانبول را بررسی کنیم، باید بگوییم که استانبول شهری است که درست همانند تهران خودمان. همان قدر که در تهران شما باید حواستان به خودتان و وسیله هایی که همراهتان در مراکز شلوغ هست باشد استانبول هم دقیقا همینطور است. با توجه به این که در شهر استانبول دستگاه های ATM به راحتی پیدا می شوند شما حتی الامکان سعی کنید مقدار زیادی پول همراهتان نباشد. برخی محله های استانبول مانند برخی خیابان های منطقه سلطان احمد، از ساعت ۱۰ شب به بعد خیلی خلوت میشوند و در صورتی که در این ساعات در این خیابان ها پیاده هستید، با توجه به این که در این منطقه پلیس حضور دارد اما سعی کنید فورا تاکسی سوار شوید و به محل اقامتتان بازگردید.

خانه‌های سنتی که یالی (Yalı)نامیده می‌شوند را می‌توان در طول تورهای قایق‌سواری بوسفروس مشاهده کرد. زیر ساخت‌های شهرنشینی دایماً در حال تغییر و تحول است. ساختمان‌های سنتی عثمانی از چوب ساخته شده بودند. در دهه‌های پیشین تعداد زیادی از ساختارهای بلند در نزدیک شهر ساخته شده بودند که این عمل رشد سریع جمعیت را منجر شد. با محاصره شدن شهرها مردم به استانبول به عنوان شهری با سرعت رشد سریع جذب شدند. موفقیت و پیروزی‌های زیر ساختاری تا اواسط سال ۱۹۹۰ شامل تجزیه و تحلیل مشکل فضولات بهبود شرایط ترافیک و بهبود کیفیت هوا با توجه افزایش استفاده از گاز طبیعی می‌باشد. علی‌رغم، بوجودآمدن آلودگی هوا و آب توسط تعداد زیادی از کارخانه‌ها، وسایل نقلیه موتوری و خانواده‌های خصوصی، آلودگی هوا توسط ترافیک به نگرانی جمعیت استانبول اضافه می‌کند. بیماری‌های چون برونشیت و آسم بطور معمول در میان ساکنین مناطق بزرگ‌تر و وسیعتر شهر کمتر مشاهده می‌شود زیرا که تراکم جمعیت در نزدیکی این مناطق کمتر است.

. کیلیوس یک پناهگاه ساحلی آرام است که از درب شمالی اروپایی بوسفروس در دریای سیاه دور نیست. محل خوبی برای شنا کردن است و در سال‌های گذشته در میان ساکنین استانبول به عنوان مکانی برای گردش عمومی بوده‌است. کیلیوس یک پارک ساحلی همراه با رستوران‌ها (ماهی) می‌باشد. مجله «نیوزویک» اخیراً استانبول را شهر متصل‌کننده اروپا نامیده‌است. بعد از چند دهه از سعی در رسیدن شرقی، افتخارات استانبول در کشف مجدد از یک شناخت مدرن و جدید بود، قسمت اروپایی آن از سردترین شهرها در دنیا بوده‌است. زیبایی‌های زیادی وجود دارد، هنوزه شهر هوای ابری همراه با بازارها، کلیساهای روم شرقی و عمارات عثمانی را دارا می‌باشد.استانبول دارای مراکز خرید متعددی می‌باشد . یکی از این بازارهای بسیار قدیمی، بازار بزرگ استانبول می‌باشد که در سال 1461 ساخته شده‌است و در میان بزرگترین و قدیمی‌ترین بازارهای جهانی جای دارد. بازار محمد پاشا نیز بازار روباز بزرگی بین بازار بزرگ و بازار مصری است که از سال 1660 بازار بزرگ ادویه استانبول می‌باشد . علاوه بر این مراکز خرید سنتی، مراکز خرید بزرگ و مدرنی نیز در استانبول ساخته شده اند، به عنوان مثال مرکز خرید جواهر که در سال 2005 و در منطقه شیشلی افتتاح شده‌استدر خیابانها و کوچه پس کوچه‌های استانبول نیز انواع رستورانها و کافه‌ها برای هر سلیقه ای وجود دارد. اکثر رستورانهایی که در آن‌ها غذاهای بین‌المللی سرو می‌کنند در مناطق بی اغلو، بشیکتاش، شیشلی و کادیکوی قرار دارند. یکی از معروف‌ترین خیابانهای استانبول، خیابان استقلال ISTIKLAL می‌باشد که در قسمت جنوبی میدان تکسیم قرار گرفته‌است و در آن انواع فروشگاه‌ها با برندهای بین‌المللی و ترک، رستورانها و کلابهای متنوعی وجود دارد و یکی از تفریحات گردشگران در استانبول، قدم زدن در این خیابان و صرف غذا و نوشیدنی در رستورانها و کافه‌های آن می‌باشد.

ریشه شهرنشینی استانبول توسط بسیاری از جوامع شکل گرفته‌است. اغلب جمعیت استانبول را ترکان استانبولی و بیشتر مذهب جمعیت اسلام است. اقلیت‌های مذهبی عبارت‌اند از کلیسای مسیحیان شرقی ارتدکس، کلیسای وابسته به پاپ ارمنیان مسیحی (ارامنه) و یهودیان سفاردی در دهکده‌های کوچک استانبول، ارمنیان، یهودیان و یونیان ساکن هستند. در برخی از قسمت‌ها مانند کوزگونجوک یک کلیسای ارمنیان بعد از یک کنیسه یهودیان وجود دارد و در بخش‌های دیگر جاده یک کلیسای ارتدکس یونان در نزدیکی یک مسجد به چشم می‌خورد. جایگاه رئیس قسطنطنیه، رهبر روحانی و معنوی کلیسای ارتدکس قسطنطنیه در استانبول است. همچنین براساس آن جا، اسقف اعظم جامعه ترکیه (کلیسای شرقی ارتدکس)، یک اسقف اعظم کلیسای ارمنیان وابسته به پاپ و ترکیه بزرگ در آن جا یعنی استانبول می‌باشد.

شهر به صورت سنتی، جایگاه رئیس جهانی است، برای بیشتر کلیساهای ارتدکس و اسقف اعظم ارامنه مانند اسقف اعظم جامعه ارتدکس ترکیه همین‌طور است. اقلیت‌های یونانی و ارمنی بعد از تغییرات جنگ جهانی اول که به تبعیض و تفرقه و سرکوب دایمی منجر گردید هنوز در استانبول زندگی می‌کنند. در سال ۱۹۴۲ یک مالیات ویژه تعیین شده بود. در سال ۱۹۶۴ تمام یونانی‌ها (در حدود ۰۰۰/۱۰۰ نفر) بدون شهروند شدن ترکیه از ترکیه برگردانده شدند. امروزه بیشتر یونانی‌های ترکی و ارامنه در استانبول یا در نزدیکی استانبول زندگی می‌کنند. اکثریت قریب به اتفاق مردم در سراسر ترکیه و در استانبول، مسلمان، و به‌طور خاص اهل سنت هستند.

استانبول همیشه مرکز زندگی اقتصادی کشور بوده‌است که این به خاطر موقعیت اتصالی بین‌المللی راه‌های مرزی زمینی و دریایی می‌باشد. آن تقریباً ۲۰ درصد از کار صنعتی ترکیه و ۳۸ درصد از فضای کاری صنعتی ترکیه را شامل می‌شود. به‌علاوه ۵۵ درصد از تولیدات شهر ترکیه از تجارت و دادوستد و ۴۵ درصد از دادوستد کشور از عمده فروشی و ۲/۲۱ درصد تولیدات ترکیه از فراورده‌های انبوه ملی بدست می‌آید. ۴۰ درصد از مالیات‌های جمع‌آوری شده در ترکیه و ۵/۲۷ درصد از محصولات ملی ترکیه‌است. تا سال ۱۹۸۰، تولید ناخالص ملی (GDP) استانبول بطور میانگین در یک سال ۵ درصد رشد داشته‌است. بخشی از کاهش نیروی انسانی و سرمایه به علت بلای طبیعی، یک کاهش در GDP حدوداً ۲ درصدی بوده‌است. با وجود این رکود اقتصادی، اقتصاد استانبول در سال‌های اخیر بهبودی یافته‌است. امروزه استانبول مرکز صنعتی ترکیه‌است. بسیاری از نقشه‌ها و طرح‌های تولیدی اصلی در شهر متمرکز شده‌است. استانبول و ایالات اطراف آن کتان، میوه، روغن زیتون، ابریشم و تنباکو تولید می‌کنند. فراورده‌های غذایی، تولید منسوجات، محصولات روغنی، مواد لاستیکی و فلزی، چرم، مواد شیمیایی، الکترونیکی، شیشه‌ای، ماشینی، کاغذ و محصولات کاغذی و نوشیدنی‌های الکلی از تولیدات صنعتی مهم شهر می‌باشند.

چشم‌انداز اصلی دیگر از اقتصاد استانبول (Tourism) گردشگری و جهانگردی است. هزاران هتل و صنعت‌های دیگر مرتبط با جهانگردی در استانبول وجود دارد که به گردشگران و بازدیدکنندگان به‌طور حرفه‌ای خدمت می‌کنند.شهر استانبول شاهراه ارتباطی بین نواحی مختلف دنیا است و جاده‌های بین‌المللی فراوانی از آن عبور می‌کند.

در میان شهرهای بزرگ ترکیه، هزینه زندگی در استانبول از همه جا بیشتر است. البته اگر هزینه‌های زندگی در استانبول را با هزینه زندگی در لندن و نیویورک مقایسه کنیم، متوجه خواهیم شد که هزینه زندگی در این شهر ۵۰ درصد از لندن و ۶۰ درصد از نیویورک کمتر است. یکی از مواردی که موجب افزایش هزینه زندگی در استانبول می‌شود، اجاره‌بهای مسکن است. اگر آپارتمانی کوچک با فاصله از مرکز شهر اجاره کنید، اجاره ماهیانه آن چیزی در حدود ۱۵۰۰ لیر خواهد بود. سیستم توزیع و تامین برق کشور ترکیه به بخش خصوصی واگذار شده است. معمولا هزینه برق مصرفی یک دانشجوی تنها در ماه ۱۳۰ لیر است. استفاده از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی بدیهتا این هزینه را افزایش می‌دهد. قبض آب ماهیانه هم تقریبا ۲۰۰ لیر هزینه دارد. مخابرات کشور ترکیه وظیفه تامین و ارائه خدمات اینترنت را بر عهده دارد. برای استفاده از سرویس‌های مختلف شبکه اینترنت تقریبا باید ماهی ۵۰ لیر پرداخت شود. هزینه تلفن با احتساب تماس‌های برون‌مرزی هم تقریبا ۵۰ لیر می‌شود.

 استانبول به جهت جاذبه های متنوع و خدمات قابل توجه گردشگری اش، در قرن بیست و یکم با استقبال گردشگران خارجی مواجه شد به طوری که در سال ۲۰۱۵ میلادی در مجموع ۱۲.۵ میلیون گردشگر خارجی به استانبول پا گذاشتند. این وضعیت به نوبه خود باعث شد تا استانبول پایتخت فرهنگی اروپا نام بگیرد و در طی چندین سال متوالی، در میان محبوب ترین و پربازدیدترین شهرهای گردشگری جهان باشد. استانبول نه تنها یکی از پررشدترین اقتصادهای شهری دنیا را دارد؛ بلکه شعبه مرکزی بسیاری از کارخانه ها و شرکت های ترکیه را نیز در خود جای داده است. 

ایستگاه‌های مترو با تابلوهایی با حروف M و در رنگ‌های آبی و قرمز مشخص شده‌اند. هر سرویس، ایستگاه را بین ۲ تا ۱۰ دقیقه ترک می‌کند. ساعات کار مترو بین ۶ صبح تا ۱۲ نیمه شب است. برای هر دو گزینه مترو و تراموا از استانبول کارت استفاده می شود و هزینه آن بسته به نوع پرداخت متفاوت است. با استانبول کارت برابر با ۲.۶ لیر ترکیه  و با بلیت ها بین ۵ لیر ترکیه  تا ۳۲ لیر ترکیه  است. ایستگاه‌های عمده اتوبوس در قسمت میدان تکسیم، بشیکتاش، کاباتاش، کادیکوی و اوسکادور قرار دارند. اغلب سرویس‌ها بین ساعات ۶ صبح تا ۲۳ فعالیت دارند. مقصدها و ایستگاه‌های اصلی در مسیرهای اتوبوس، بر تابلو در سمت راست اتوبوس و همچنین بر روی تابلوی الکترونیک جلوی اتوبوس نشان داده می‌شوند. برای استفاده از اتوبوس باید از استانبول کارت استفاده کنید که کرایه آن برابر با ۱.۵ لیر ترکیه است. قیمت پایه تاکسی ها در حدود ۴ لیر ترکیه  است و به ازای هر ۱ کیلومتر ۲.۵ لیر ترکیه  به هزینه ها افزوده می شود. خوب است بدانید راننده ها برای ۱ ساعت انتظار، هزینه ای برابر ۲۳.۱ لیر ترکیه  دریافت می کنند.

هیجان انگیزترین راه گردش در استانبول، استفاده از سرویس‌های قایق و کشتی است. عبور از آسیا به اروپا، بالا و پایین رفتن در طول گلدن هورن و بسفر و گذر از جزایر پرنس از جمله مسیرهای قابل استفاده است. بنادر اصلی در قسمت اروپایی استانبول، در نزدیکی دهانه‌ گلدن هورن (امینونو و کاراکوی) در بشیکتاش و در کنار ایستگاه تراموای کاباتاش، ۲ کیلومتر آن طرف تر از پل گالاتا قرار دارند. این کشتی‌ها در طی سال دو برنامه اجرایی دارند که در فصل زمستان (اواسط سپتامبر تا می) و تابستان (ژوئن تا اواسط سپتامبر) قرار دارد. قیمت بلیت‌ها ارزان و مناسب است و در اکثر مسیرها می‌توانید از استانبول کارت تان استفاده کنید. دولموش چیزی شبیه ون های ماست که به عنوان تاکسی در استانبول فعالیت می کنند. دولموش ها رنگی زرد داشته و گنجایشی ۸ نفره دارند. قیمت این وسایل حمل و نقل از اتوبوس ها قدری بیشتر است اما به نسبت تاکسی های زرد رنگ، هزینه مناسب تری دارند. یکی دیگر از وسایل حمل و نقلی که در استانبول به چشم می خورد، دو خط تله کابین است که کمتر از دیگر وسایل در میان گردشگران شناخته شده است. این خطوط را با علائم اختصاری TF۱ و TF۲ می شناسند و با استفاده و سواری آن ها، می توانید منظره خارق العاده ای از استانبول را در مرکز شهر ببینید. هزینه تله کابین سواری در استانبول بسته به نوع پرداخت هزینه بین ۲.۶ لیر ترکیه  تا ۵ لیر ترکیه  است.

 

دانشگاه استانبول در یک نگاه

شعار : Leadership in Higher Education for Centuries

نوع دانشگاه : عمومی

سال تاسیس : 1453/1846/1933

موقعیت: استانبول،ترکیه

تعداد دانشجویان کارشناسی : 86,092

تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی : 12,000

رنگ : سبز و زرد

وبسایت : istanbul.edu.tr

 Istanbul University logo.svg

 

رتبه بندی

نظام رتبه بندی رتبه
QS 801-1000
Times 801-1000

 

 دانشکده ها

   Istanbul Faculty of Medicine

     Faculty of Law

      faculty of Literature

    Phenyl F akülte of

             Faculty of Economics  

      faculity of Pharmacy

    Faculty of Dentistry

    Faculty of Management

      Faculty of Political Sciences

       Communication faculty

     Faculty of Water Sciences

     Faculty of Theology

      Open and Distance Education Faculty

    Faculty of Transport and Logistics

     faculty of Architecture

 

 

 مدارک موردنیاز برای اخذ پذیرش

مدرک و ریزنمرات مقطع پیشین
رزومه (CV)
انگیزه نامه
نمرات آزمون های زبان

 

مشاهیردانشگاه استانبول

 Çağatay Ulusoy (born 23 September 1990) is a Turkish model and actor who started his acting career in TV series Adını Feriha Koydum (2011–2012) as Emir Sarrafoğlu. Since then, he has had further lead roles in Medcezir (2013–2015), a remake of the television series The O.C. and most recently in the TV series İçerde. He also played the main role in the first ever Turkish Netflix series The Protector.  Image result for Çağatay Ulusoy
Cansu Dere is a Turkish film and television actress, model, and beauty pageant runner-up Cansu Dere-smiling.jpg
Abdullah Gül is a Turkish politician who served as the 11th President of Turkey, in office from 2007 to 2014. He previously served for four months as Prime Minister from 2002 to 2003, and concurrently served as both Deputy Prime Minister and as Foreign Minister between 2003 and 2007. He is currently a member of the Advisory Panel for the President of the Islamic Development Bank Abdullah Gül (cropped version).jpg
Özgür Çevik is a Turkish singer and actor who gained fame and intense fan following as a result of having appeared in his country's version of the television pop music talent contest, Star Academy and, subsequently, as a variety performer and actor. A native of Ankara, his father (Zeki) was a soldier and his mother (Nihal) was a police officer. He has one younger sister (Özge). Because of his father's job, Çevik's family moved a lot. They moved back to Istanbul after the 1999 Marmara earthquake. MJK32779 Özgür Çevik (Kaygı, Berlinale 2017).jpg
Mehmet Ali Şahin is a Turkish politician. He was the Speaker of the Parliament of Turkey from 2009 to 2011. He was a member of the parliament for three terms from Istanbul Province and from Antalya Province of the ruling Justice and Development Party (AK Party). He served as Deputy Prime Minister, Minister of Justice, and as Minister of State responsible for sports. Şahin is a lawyer and a graduate of Istanbul University faculty of law. Before entering parliament, he was involved in regional politics, serving as the mayor of Fatih district in Istanbul, with the Welfare Party, and later with Recep Tayyip Erdoğan's Justice and Development Party. Mehmet Ali Sahin.jpg
Aziz Sancar is a Turkish-American biochemist and molecular biologist specializing in DNA repair, cell cycle checkpoints, and circadian clock. In 2015, he was awarded the Nobel Prize in Chemistry along with Tomas Lindahl and Paul L. Modrich for their mechanistic studies of DNA repair. He has made contributions on photolyase and nucleotide excision repair in bacteria that have changed his field. Aziz Sancar 0060.jpg
Hrant Dink was a Turkish-Armenian intellectual, editor-in-chief of Agos, journalist and columnist.As editor-in-chief of the bilingual Turkish-Armenian newspaper Agos, Dink was a prominent member of the Armenian minority in Turkey. Dink was best known for advocating Turkish–Armenian reconciliation and human and minority rights in Turkey; he was often critical of both Turkey's denial of the Armenian Genocide, and of the Armenian diaspora's campaign for its international recognition.Dink was prosecuted three times for denigrating Turkishness, while receiving numerous death threats from Turkish nationalists Hrant Dink.jpg
Burcu Esmersoy is a Turkish anchorwoman, journalist, model, occasional actress, and former beauty pageant contestant who represented her nation at Miss International in Japan. She received a Golden Butterfly for Best Female Presenter.Burcu Esmersoy is regarded as Turkey's most leading female reality show host and one of most famous and highest-paid television personalities. Amongst the Turkish television shows hosted by Esmersoy are Ver Fırına, Survivor, Popstar, Nedir Ne Değildir, Late Summer Night with Burcu Esmersoy, Komedi Türkiye, En Güzel Bölüm, Elin Oğlu, and Dancing with the Stars. As an actress, she starred in Romantik Komedi (2010), Dedektif Memoli (2011) Burcu esmersoy.jpg

Sıla Gençoğlu is a Turkish singer-songwriter. She was born in Acıpayam, Denizli, and later moved to İzmir and then to Istanbul to finish her studies. She started to learn performing arts at high school. After studying jazz at Istanbul Bilgi University, she became a vocalist for Kenan Doğulu.

Sıla released her self-titled debut album in 2007. The song "...Dan Sonra" became a number-one hit on Türkçe Top 20, and after critical and commercial success she released the albums İmza (2009), Konuşmadığımız Şeyler Var (2010), Vaveyla (2012), Yeni Ay (2014) and Mürekkep (2016) all of which were praised by fans and critics alike He studied philosophy at Istanbul University and radio and television at Beykent University.

Sıla - 14. Radyo Boğaziçi Ödülleri (cropped).jpg