دریافت مشاوره
دانمارک
  • css slideshow
  • css slideshow
  • css slideshow

کشور دانمارک

تحصیل دردانمارک

دانمارک جزو کشورهای حوزه اسکاندیناوی می باشد که از جنوب با آلمان دارای مرز خشکی و با کشورهای سوئد و نروژ مرز دریایی دارد. دانمارک در رده بندی جهانی در مقام پنجم از نظر رفاه اجتماعی قرار گرفته است. دانمارک در راس شاخص آموزش سازمان ملل قرار دارد و مدارک دانشگاهی آن در کل دنیا معتبر می باشد. در نتیجه تحصیل در دانشگاه های این کشور می تواند فرصت خوبی برای پیدا کردن شغل بهتر و آینده ای روشن باشد.

با توجه به اینکه بیش از 90 درصد مردم دانمارک به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند، ادامه تحصیل در دانمارک در بسیاری از رشته ها در مقاطع مختلف به این زبان می باشد. این موضوع یکی از مزایای ادامه تحصیل در دانمارک می باشد علی الخصوص برای دانشجویان ایرانی که به زبان انگلیسی بیشتر از زبان های دیگر تسلط دارند. ولی ادامه ی تحصیل در برخی رشته ها مانند پزشکی، پرستاری و مامایی به زبان رسمی این کشور (دانمارکی) می باشد.

یکی دیگر از مزایای ادامه تحصیل در کشور دانمارک وجود مقطع تحصیلی فوق دیپلم (AP) است که متقاضی با داشتن مدرک دیپلم فنی و حرفه ای، و به عبارتی بدون مدرک پیش دانشگاهی می تواند برای ورود به این مقطع اقدام نماید. دوره ی AP بین ۲ الی ۲.۵ سال می باشد و پس از کسب این مدرک می توان وارد بازار کار شد و یا جهت ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام نمود.

کشور دانمارک با توجه به بازار بسیار مناسب برای رشته هایی نظیر کشاورزی، علوم فنی و مهندسی و رشته های مشابه، بیشتر مورد توجه افرادی بوده است که به دنبال یافتن شغل مناسب در کشور های اروپایی می باشند. بازار کار مناسب در یک کشور همواره باعث ایجاد انگیزه در تحصیل می شود.

با توجه به اینکه ادامه تحصیل در دانشگاه های دانمارک مستلزم پرداخت هزینه ای سالیانه در حدود ۱۲۰۰۰ یورو می باشد، در خواست پذیرش جهت ادامه تحصیل در این کشور کاهش یافته است و با توجه به وضعیت اقتصادی این کشورها و وجود بازار کار مطلوب، دانشگاه ها تسهیلاتی را برای دانشجویان مستعد فراهم نموده اند. دانشجویانی دارای سوابق تحصیلی خوب، به عبارتی دارای معدل بالای ۱۷ و مدرک زبان IELTS با نمره ۶.۵ می توانند از این تسهیلات استفاده نمایند و نه تنها تحصیلات خود را به صورت رایگان ادامه دهد حتی امکان اخذ کمک هزینه زندگی نیز وجود دارد. (این شرایط فقط برای دانشجویان دختر امکان پذیر است) البته لازم به توضیح است که هر متقاضی هزینه اولیه حدود ۵۰ میلیون تومان را در پیش دارد.

دانشگاهها براساس رنکینگ

Ranking

World Rank

University

1

93

University of Copenhagen / Københavns Universitet

2

134

Aarhus University / Aarhus Universitet

3

176

Technical University of Denmark / Danmarks Tekniske Universitet

4

340

Aalborg University / Aalborg Universitet

5

414

University of Southern Denmark / Syddansk Universitet

6

801

Copenhagen Business School

7

1094

Roskilde University / Roskilde Universitet

8

1185

IT University of Copenhagen / IT-Universitetet i København

9

5013

University College Sjaelland / Sjælland

10

5618

Kolding Design School / Designskolen Kolding

11

5886

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

12

6264

Mercantec (Viborg Business College)

13

6356

VIA University College

14

6405

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur Design og Konservering

15

6966

University College Lillebælt

16

7345

Center of Higher Education South Jutland

17

8036

Professionshøjskolen Metropol (Frederiksberg College of Education)

18

8350

Royal Academy of Music Aarhus Aalborg / Jyske Musikkonservatorium

19

8482

Aarhus School of Architecture / Arkitektskolen Aarhus

20

8568

UCC Professional School

دوره های کارشناسی در دانمارک

تحصیل در دوره کارشناسی دانمارک به مدت سه سال است و دانشجویان در این مقطع به زبان دانمارکی تحصیل می نمایند. این موضوع یکی از مشکلاتی است که متقاضیان تحصیل در این مقطع با آن مواجهند زیرا شرایط مناسب آموزش زبان دانمارکی در ایران وجود ندارد و دیگر این که کشور دانمارک اجازه ورود جهت آموزش زبان به داخل کشور را نمی دهد. همین معضل دستیابی به این مهم را عملا غیر ممکن می سازد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی دانمارک نیاز است معدل دیپلم و پیش دانشگاهی متقاضی حداقل ۱۴ باشد تا بتواند شانس اخذ پذیرش را داشته باشد. در انتهای دوره کارشناسی دانشجویان می بایست در زمینه یکی موضوعات مرتبط با رشته تخصصی خود پروژه ای ارائه نمایند و از آن دفاع کنند و درنهایت موفق به اخذ دانشنامه شوند. دریافت بورسیه در این مقطع تقریبا غیر ممکن است و متقاضی باید بسیار موفق باشد و همچنین سابقه علمی پرباری داشته باشد تا به این موضوع نایل آید. سن افراد در اخذ پذیرش این مقطع بی تاثیر نیست و متقاضیان با سن پایین شانس بیشتری برای اخذ پذیرش دارند. لازم به ذکر است برای ادامه تحصیل در این مقطع متقاضی امکان بردن همراه را ندارد.

میانگین شهریه برای دانشجویان غیر اروپایی در حدود ۴۵هزار تا ۱۲۰هزار کرون است. البته دانشجویانی که والدینشان در دانمارک مشغول به فعالیت هستند از پرداخت این شهریه معافند.

حق کار در مقطع کارشناسی

دانشجویان مقطع کارشناسی در دانمارک مجوز کار ۱۰ ساعت در هفته را دارند و میانگین حقوق این افراد بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت کار می باشد که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی می تواند هزینه های زندگی و تحصیل فرد را پوشش دهد.

دوره های کارشناسی ارشد در دانمارک

برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد دانمارک نیازی به امتحان ورودی نمی باشد و تنها با توجه به نمرات دوره کارشناسی و اظهار نظر اساتید پذیرش ارائه می شود. بسیاری از رشته های تحصیلی در این مقطع به زبان انگلیسی ارائه می شوند. انگیزه بسیاری از متقاضیان تحصیل در کشور دانمارک کار در کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی ( کشور های سوئد، فنلاند و نروژ ) می باشد. این دسته از متقاضیان به بهانه ی تحصیل در کشور دانمارک اقدام به اخذ ویزای تحصیلی می نمایند تا با اتمام دوره کارشناسی خود در دانشگاه های این کشور، شانس خود را از یک سو برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و از سوی دیگر برای یافتن فرصت شغل مطلوب در رقابت با سایر متقاضیان افزایش میدهند. در مقطع Master نیم سال آخر را دانشجو موظف به انجام پژوهش می باشد. همانطور که گفته شد زبان تحصیلی این مقطع انگلیسی است و متقاضیان می بایستی مدرک ۶٫۵-۶ آیلتس را کسب کنند.

حق کار در مقطع کارشناسی ارشد

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در دانمارک مجوز کار 20 ساعت در هفته را دارند و میانگین حقوق این افراد بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت کار می باشد که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی می تواند هزینه های زندگی و تحصیل فرد را پوشش دهد.

دکترا در دانمارک

دانمارک همانند سایر کشورهای پیشتاز در بحث آموزش، به دانشجویان مقطع دکترا، توجه ویژه ای دارد و جهت پرداخت مخارج تحصیل آنها، شرایط ویژه ای را در این کشور فراهم آورده است.

تحصیلات در مقطع دکترای دانمارک به ۲ صورت تحصیل با بورسیه تحصیلی و تحصیل در شرایطی که دانشجو شهریه را شخصا پرداخت می کند، تفکیک می شود. تحصیل در شرایطی که دانشجو ملزم به پرداخت هزینه در دانشگاه های دانمارک می باشد، همانند اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد کشور دانمارک می باشد. در ادامه شرایط لازم جهت اخذ پذیرش در مقطع دکترا به همراه بورسیه تحصیلی بررسی می شود.

کشور دانمارک برای افرادی که در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند، حقوق ماهیانه ای به میزان ۲ هزار دلار را مدنظر قرار داده است، پس دانشجویان ایرانی رقابت سختی در راستای اخذ بورسیه دکترا کشور دانمارک را در پیش دارند.

شرایط اخذ بورسیه ی مقطع دکترا در کشور دانمارک:

  1. مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر
  2. مدرک زبان انگلیسی(حداقل آیلتس ۶٫۵)
  3. جلب نظر یک استاد مشاور که تز دکترا متقاضی را پشتبانی نماید.
  4. داشتن تالیفات مختلف از قبیل مقالات بین المللی ، کتاب و …

داشتن هر 4 مورد و یا تعدادی از آنها، می تواند در راستای افزایش شانس متقاضی جهت اخذ پذیرش نقش بسزایی ایفا نماید.

حق کار در مقطع دکترا

دانشجویان مقطع دکترا در دانمارک مجوز کار 30 ساعت در هفته را دارند و میانگین حقوق این افراد بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت کار می باشد که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی می تواند هزینه های زندگی و تحصیل فرد را پوشش دهد.

لیست ظرفیت های پذیرش دکترا در دانمارک به تفکیک دانشگاه

Link

University Name

http://www.ruc.dk/en/job/phd/

Roskilde University

http://talent.au.dk/phd/scienceandtechnology

Aarhus University

http://www.sdu.dk/en/servicenavigation/right/ledige

Southern University of Denmark

http://www.dtu.dk/english/career?category=20964

Technical University of Denmark

http://www.vacancies.aau.dk/phd-positions/

Aalborg University

http://employment.ku.dk/phd/

University of Copenhagen

هزینه زندگی در دانمارک

هزینه ی زندگی در دانمارک  چنانچه دانشجو ساکن شهرهای بزرگ و اصلی همانند کپنهاگن یا آرهوس باشد هزینه ی زندگی به طور میانگین ماهیانه ۷۰۰۰ کرون دانمارک برای اقامت دانشجویی و به ازای هر نفر همراه ۳۵۰۰۰ کرون دانمارک می باشد. اما این رقم در شهرهای کوچک ماهیانه ۵۰۰۰ کرون دانمارک برای دانشجو و ۲۵۰۰۰ کرون دانمارک به ازای هر نفر همراه می باشد. با توجه به هزینه های زندگی، انتظار می رود دانشجوها متقاضی اخذ پذیرش در شهرهای کوچک باشند و بعد از آشنایی با امکانات و محیط در طول یک ترم، جهت ادامه ی تحصیل به شهرهای بزرگتر عزیمت کنند تا امکان یافتن کار در زمان دانشجویی را افزایش دهند.

برای شروع زندگی و تحصیل در یک کشور جدید همواره آگاهی از میزان هزینه ها می تواند دید روشنی از آینده بسازد. تحصیل برای دانشجویان کشورهای اتحادیه اروپا رایگان می باشد. اما شهریه تحصیلی برای تمامی دانشجویان سالیانه در حدود ۶۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ یورو معادل ۴۵۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰۰ کرون دانمارک می باشد.

شرایط اخذ پذیرش در دانمارک

الف ) زبان انگلیسی

تمامی برنامه های آموزشی عالی کشور دانمارک نیاز به سطح استاندارد زبان انگلیسی دارند. متقاضیان دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته هایی که به انگلیسی تدریس می شوند بایستی حداقل مهارت دانش انگلیسی در سطح English B مقطع دبیرستانی دانمارک را داشته باشند. برخی از برنامه های آموزشی نیاز به زبان انگلیسی در یک سطح بالاتر یعنی English A دارند. برای اثبات مهارت انگلیسی اغلب از تست های زبان انگلیسی  TOEFL, IELTS  و  Cambridge ESOL examinations (CAE) استفاده می شود.

ب ) شهریه

تحصیلات عالی در کشور دانمارک برای دانشجویان از کشورهای EU/EEA و سویس مجانی می باشد. دانشجویانی که دارای شرایط زیر باشند نیز شهریه پرداخت نمی کنند.

  1. اقامت دائم
  2. اقامت موقت قابل ارتقاء به اقامت دائم
  3. والدینشان در دانمارک مشغول کار باشند

سایر دانشجویان باید شهریه پرداخت کنند.

ویزای دانشجویی دانمارک

اخذ ویزا برای کشورهای حوزه ی شینگن، اجازه اقامت در تمامی کشورهای این حوزه را به متقاضی می دهد. کشور دانمارک نیز جز کشورهای حوزه ی شینگن می باشد. ویزای کشور دانمارک به صورت ویزای شینگن از نوع مالتیپل D می باشد. منظور از نوع مالتیپل، اجازه ی ورود ناحدود به این کشور می باشد.

متقاضی می تواند در مدت اعتبار ویزای خود و روزهای مجاز ذکر شده در ویزا به صورت نامحدود به حوزه شینگن وارد شود. مدت اعتبار ویزای نوع D می تواند تا یک سال نیز باشد اما حداکثر روزهای مجاز آن 90 روز است. دانشجو پس از ورود به کشور دانمارک به اداره ی مهاجرت این کشور مراجعه کرده و درخواست کارت اقامت تحصیلی می کند، این کارت پس از حدود ۱۵۵ روز صادر می گردد. این نکته لازم به ذکر است که با این  نوع ویزا در ابتدا تنها اجازه ی ورود به دانمارک را خواهید داشت.

مدرک زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی:

  1. ثبت نام و تکمیل فرم های مربوطه
  2. گذرنامه معتبر (حداقل به اندازه3 ماه بعد از تاریخ خروج اعتبار داشته باشد)
  3. عکس پاسپورت
  4. نامه پذیرش یکی از دانشگاه های دانمارک
  5. بیمه مسافرتی برای مدت زمان اقامت خود با حداقل پوشش30000 یورو است.
  6. پرداخت هزینه صدور ویزا(حدود 60 یورو)
  7. اطلاعات دقیق در مورد برنامه مطالعه مانند زمان و مدت مطالعه
  8. مهارت در یکی از زبان های دانمارکی، سوئدی، نروژی، آلمانی یا انگلیسی
  9. اثر انگشت
  10. توان مالی برای پوشش تمام هزینه ها در طول دوره مطالعه و تحصیل (حدود730 یورو در ماه)

شرایط و مدارک اختصاصی برای دریافت ویزای تحصیلی دانمارک

 علاوه بر موارد کلی که در بالا ذکر شد، در موضوعات خاص نیاز به مدارک و مستندات بیشتری وجود دارد. متقاضیان باید این شرایط پذیرش خاص را انجام دهند که برای دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد. یک نمونه از این شرایط خاص، احراز صلاحیت در ریاضیات، علوم طبیعی، تاریخ و... در دبیرستان یا در برخی از دوره های تکمیلی باشد.

تحصیل در رشته های پزشکی

تحصیل رشته پزشکی در دانمارک حدود 6 سال زمان می برد و دروس به دو زبان انگلیسی و دانمارکی ارائه می شوند، از این رو متقاضیان تحصیل به زبان انگلیسی باید مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6 را داشته باشند. لازم به ذکر است برای تمامی دانشجویان تسلط کامل به زبان دانمارکی الزامی است زیرا برای شرکت در دوره های کارآموزی و حتی برای اشتغال، تسلط به زبان دانمارکی لازم می باشد. البته دانشگاه ها برای دانشجویان بین المللی دوره های آموزشی زبان دانمارکی برگزار می نمایند.

راحت ترین روش جهت ادامه تحصیل پزشکی در کشور دانمارک و اخذ ویزای کاری پزشکی اخذ گرین کارت این کشور می باشد. این روش برای افرادی که مدرک پزشکی از دانشگاه های ایران را دارند و قصد اخذ تخصص از دانشگاه های معتبر این کشور را دارند، همچنین کسانی که خواهان اشتغال در دانمارک هستند این روش پیشنهاد می شود. البته اخذ گرین کارت دانمارک یک سری شرایط خاص دارد و می بایست 100 امتیاز کسب شود. موارد حائز اهمیت در کسب امتیاز به شرح زیر می باشد:

  • مدرک دانشگاهی: متقاضیانی که مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه های معتبر را دارند به ترتیب 30، 60 و 80 امتیاز کسب می نمایند.
  • رنکینگ جهانی دانشگاه محل تحصیل: در صورتی که دانشگاه محل تحصیل متقاضی دارای رنکینگ جهانی زیر 100 باشد 15 امتیاز و در صورتیکه دارای رنکینگ 100-200 و 200-400 باشد به ترتیب 10 و 5 امتیاز اخذ می نمایند.
  • رشته تحصیلی: در صورتی که رشته تحصیلی متقاضی جزو رشته های مورد نیاز در دانمارک باشد، 10 امتیاز دارد. البته لازم به توضیح است که تمامی رشته های پزشکی جزو رشته های مورد نیاز در این کشور می باشند.
  • مدرک زبان: مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 5 نکته مثبتی است و امتیازی در حدود 5 دارد. لازم به تاکید مجدد است که داشتن مدرک زبان دانمارکی برای تمام متقاضیان الزامی می باشد. مدرک زبان دانمارکی دارای 3 سطح پایین، متوسط و بالا می باشد که سطح بالا مورد نیاز پزشکان می باشد. امتیازات مربوط به مدرک زبان دانمارکی به ترتیب سطوح 5، 10 و 15 می باشد.
  • سابقه کار: سابقه کار به مدت 1 تا 5 سال می توانند 5، 10 و یا 15 امتیاز کسب نمایند.
  • تحصیل یا یک سال اقامت دائم در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا یا کشور سوئیس 5 تا 10 امتیاز دارد.
  • شرایط سنی مناسب: متقاضیانی با سن کمتر از 34 سال 15 امتیاز و 35 تا 40 سال باشد 10 امتیاز کسب می نمایند.

مدارک لازم جهت تحصیل پزشکی در دانمارک:

  1. ارائه مدارک تحصیلی همراه با ریز نمرات
  2. ارائه مدارک شناسایی و هویتی
  3. ارائه مدرک زبان انگلیسی
  4. ارائه مدرک زبان دانمارکی
  5. ارائه گذرنامه معتبر
  6. ارائه مدارک مربوط به سابقه کار در بیمارستان و یا درمانگاه (در صورت وجود)
  7. معرفی یک حساب بانکی معتبر جهت اثبات پشتوانه مالی

نکته مهم: تمامی مدارک ارائه شده باید به زبان انگلیسی و یا دانمارکی ترجمه شوند.