دریافت مشاوره
استرالیا
  • css slideshow
  • css slideshow
  • css slideshow
  • css slideshow

کشور استرالیا

تحصیل در استرالیا

کشور استرالیا در بین کشورهای پذیرنده دانشجویان خارجی بعد از امریکا و انگلستان در رتبه سوم قرار دارد. معمولا 4  تا 8 دانشگاه استرالیایی در رتبه بندی های معتبر در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار می گیرند.

استرالیا با بیش از ۲۲۰۰۰ رشته تحصیلی متمرکز در ۱۱۰۰ مؤسسه آموزشی می باشد. با این آمار استرالیا بالاتر از کشورهایی همانند آلمان، هلند، و ژاپن قرار می گیرد.

در رنکینگ نظام های آموزش عالی کشورهای جهان در سال ۲۰۱۳، آموزش عالی استرالیا جایگاه هشتم را به خود اختصاص داده است.

در رنکینگ برترین شهرهای دانشجویی در دنیا کشور استرالیا دارای 5 شهر در بین 30 شهر برتر می باشد. شهر ملبورن شش سال متوالی به عنوان برترین شهر دنیا از نظر کیفیت زندگی معرفی شده است. بیشتر شهرهای استرالیا در سراسر این کشور نیز دارای رتبه بالایی می باشند.

اختصاص بودجه ای بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای بورسیه تحصیلی توسط دولت این کشور، فرصت تجربه متفاوتی از آموزش عالی را برای دانشجویان دارای بورسیه تحصیلی به ارمغان می آورد.

آمارها نشان می دهد بیش از ۲/۵ میلیون نفر از فارغ التحصیلان بین المللی دانشگاه های استرالیا در سرتاسر جهان مشغول به کار می باشند.

جامعه علمی استرالیا ۱۵ برنده جایزه نوبل را به دنیا معرفی کرده است و سالانه بیش از یک میلیارد نفر در سراسر دنیا به اکتشافات و اختراعات استرالیایی ها تکیه می کنند.

بیشتر از ۲۰ سال است که استرالیا با تضمین کیفیت نظام آموزشی خود در جهان به دانشجویان بین المللی این نکته را خاطر نشان می کند که از سطح بالای کیفی در آموزش بهره مند خواهند شد. معیارهای این امر مشتمل بر قانون خدمات آموزشی دانشجویان و خدمات حفاظت از شهریه پرداختی می باشند.

همکاری و مشارکت، بخش اساسی موفقیت دانشجویان در کشور استرالیا می باشد. در بسیاری از موارد، دانشجویان خارجی فرصت می یابند در زمینه های مربوط به رشته تحصیلی خود مشغول کارآموزی شوند. برنامه ریزی تحصیلی از قبیل ترکیب کارگروهی، یادگیری مشارکتی، و تمرکز بر صنایع باعث می شود تا دانشجویان بتوانند گامی محکم و هدفمند برای آینده تحصیلی و شغلی خود بردارند.

کشور استرالیا پ‍ژوهش، سابقه ای طولانی و پر افتخار در پیشرفتها و تحقیقات جهانی داشته است که میلیون ها نفر از مواهب آن برخوردار شده اند.

سازمان تحقیقات صنعتی و علمی کشورهای مشترک المنافع، بزرگترین آژانس توسعه و تحقیق دولتی کشور استرالیاست، یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی دنیاست که دارای بیشترین موضوعات تحقیقی می باشد. این مؤسسه با سازمان های علمی بیش از ۸۰ کشور جهان در بیش از ۷۴۰ تحقیق علمی در زمینه های مختلف از جمله سلامت، تجارت، محصولات کشاوری، فناوری اطلاعات، ساخت و تولید، انرژی پایدار سازگار با محیط زیست، معدن و مواد معدنی، هوافضا، محیط زیست و منابع طبیعی مشارکت می نماید.

دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل در استرالیا از سراسر جهان، جایگاه این کشور را بسیار مطلوب ارزیابی می کنند.

در سال ۲۰۱۲ مطالعاتی توسط دولت استرالیا با همکاری مؤسسات آموزشی برتر و دپارتمان های آموزش و پرورش ایالتی، از دانشجویان خارجی درباره تجربه زندگی و تحصیل در استرالیا نظرسنجی انجام داد که یافته های اصلی آن به شرح زیر می باشد:

  • ۸۷% دانشجویان بین المللی به پرسشی درباره تجربه کلی زندگی در استرالیا با عبارات «راضی» و یا «خیلی راضی» پاسخ دادند.
  • ۸۶% دانشجویان بین المللی به پرسشی درباره تجربه تحصیل در استرالیا با عبارات «راضی» و یا «خیلی راضی» پاسخ دادند.
  • ۸۸% دانشجویان بین المللی به پرسشی درباره زندگی در استرالیا با عبارات «راضی» و یا «خیلی راضی» پاسخ دادند.

تحصیل در استرالیا نه ارزان است و نه رایگان، حتی شهروندان استرالیایی نیز برای تحصیل در دانشگاه ها شهریه پرداخت می کنند.

چنانچه متقاضی تحصیل در دانشگاه های کشور استرالیا هستید، می بایست اطلاعات لازم را از ساختار و جزئیات دوره آموزشی خود داشته باشید. توصیه می شود دانش کافی در استفاده از برنامه های کامپیوتری و نرم افزارهای مرتبط رشته دانشگاه خود را نیز کسب نمایید. به عنوان مثال، دانشجویان متقاضی دوره کارشناسی ارشد در رشته معماری، نیازمند تسلط نرم افزارهایی مانند  فتوشاپ، تریدی مکس و اتوکد و... می باشد. لازم بذکر است برای شرایطی خاص چون ارائه نمونه ی کارهای خود در مقابل هیئت داوران متشکل از حداقل ۴ داور و نیز انجام تکالیف و پروژه های درسی دشوار آماده باشید. این موارد تنها بخشی از چالش های پیش روی دانشجویان در ادامه تحصیل در دانشگاه های استرالیا خواهد بود. به عبارت دیگر، تحصیل در استرالیا متفاوت از تحصیل در ایران می باشد، لذا خودتان را برای این چالش آماده نمایید.

دانشگاهها براساس رنکینگ

Ranking

World Rank

University

1

69

University of Melbourne

2

73

University of Queensland

3

89

Australian National University

4

91

University of New South Wales

5

107

University of Sydney

6

162

University of Adelaide

7

186

University of Western Australia

8

198

Monash University

9

321

Macquarie University

10

326

Curtin University of Technology

11

350

University of Wollongong

12

350

Queensland University of Technology

13

371

Griffith University

14

373

University of Technology Sydney

15

389

RMIT University

16

417

Deakin University

17

428

University of Newcastle

18

445

University of Tasmania

19

478

La Trobe University

20

487

University of South Australia

21

541

James Cook University

22

559

Flinders University

23

602

University of Western Sydney

24

655

University of New England Australia

25

675

Murdoch University

26

748

Charles Sturt University

27

797

Victoria University

28

801

University of Southern Queensland

29

805

Edith Cowan University

30

951

University of Canberra

دوره های کارشناسی در استرالیا

دوره های کارشناسی در کشور استرالیا به طور معمول سه سال به طول می انجامند. دانشجویان این مقطع تحصیلی می توانند با اضافه نمودن یک سال و به اتمام رساندن این مقطع در ۴ سال٬ مدرک کارشناسی Honors خود را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت نمایند. لازم به توضیح است که در برخی موارد سال چهارم مقطع کارشناسی، پژوهشی و بر پایه ارائه پایان نامه می باشد. در این صورت سال چهارم این مقطع تحصیلی معادل سال اول مقطع کارشناسی ارشد می باشد و بدان معنی است که این دسته از دانشجویان می توانند مدرک کارشناسی ارشد خود را با گذراندن یک سال تحصیلی کسب نمایند.

شهریه دانشگاه ها در این مقطع به مراتب پایین تر از سایر مقاطع تحصیلی می باشد. همچنین امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای مقطع کارشناسی پایین است. خوابگاه دانشجویی برای دانشجویان این دوره به دلیل سن کمتر آن ها به نسبت، بیشتر از دوره های دیگر می باشد. متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی که دارای مدرک دوره های فنی و حرفه ای می باشند٬ می توانند وارد سال اول یا دوم مقطع کارشناسی شوند.

 شرایط ورود به دوره های کارشناسی در استرالیا

شرایط لازم برای پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه های مختلف معمولا دارای استاندارد یکسانی است. در عین حال ممکن است دانشگاه و یا دانشکده ای ضوابط خاص خود را نیز در ارائه پذیرش تحصیلی مد نظر داشته باشند. این اطلاعات را می توانید در انتخاب رشته تحصیلی مشاهده نمایید. برای متقاضیان تحصیل در دوره کارشناسی علاوه بر ارائه مدارک تحصیلی مقطع دبیرستان و پیش دانشگاهی٬ ارائه مدرک معتبر بین المللی آیلتس نیز الزامی می باشد. لازم به توضیح است در مواردی که دانش آموزان دارای شرایط لازم جهت ورود به مقطع کارشناسی نمی باشد، موظف به گذراندن مجدد دوره پیش دانشگاهی در کشور استرالیا خواهند بود. معمولا تمامی دانشگاه های استرالیا٬ کالج دبیرستانی نیز دارند. یکی از شرایط لازم برای ورود به دانشگاه های گروه هشت، گذراندن دوره پیش دانشگاهی در همان دانشگاه می باشد.

 هزینه های تحصیل در دوره های کارشناسی

شهریه دوره کارشناسی در دانشگاه های مختلف و نسبت به رشته تحصیلی مورد نظر متفاوت است. شهریه دوره های کارشناسی در رشته های بازرگانی٬ حقوق، هنر٬ اقتصاد و... معمولا سالانه بین ۱۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار استرالیا می باشد.

شهریه دوره کارشناسی در رشته های پزشکی٬ دندانپزشکی، علوم پایه٬ مهندسی و به طور کلی رشته های که واحدهای آزمایشگاهی دارند معمولا سالانه بین ۲۲۰۰۰ تا ۵۵۰۰۰ دلار استرالیا می باشد.

هزینه زندگی دانشجویی سالانه و معمولا ۱۹۸۳۰ دلار استرالیا خواهد بود.

دوره های کارشناسی ارشد در استرالیا

کارشناسی ارشد در استرالیا بسیار محبوب می باشد، به طوری که بیشتر دانشجویان ایرانی به قصد دوره های کارشناسی ارشد به استرالیا می روند. این دوره طیف بسیار گسترده و متنوعی را در بر می گیرد که شامل دوره های مختلف ۱ تا ۳ ساله٬ دوره های تحقیقاتی٬ دوره های تحصیلی و دوره های کارشناسی ارشد ۲ گانه (دارای دو مدرک کارشناسی ارشد متفاوت) می باشد. لازم به ذکر است از آنجایی که متقاضیان دوره های کارشناسی ارشد ۲ گانه با اتمام این مقطع تحصیلی در مدت زمان ۲ سال٬ ۲ مدرک کارشناسی ارشد دریافت می کنند که در آینده کاری آن ها نیز تأثیر بسزایی دارد، این دوره ها نیز طرفداران بسیاری دارند. در دوره های کارشناسی ارشد تحصیلی نیز مانند دوره های کارشناسی، کلاس های آموزشی برگزار می شود، اما در انتهای این دوره ها ارائه پایان نامه الزامی می باشد. همانطور که از نام دوره های ارشد تحقیقاتی بر می آید، تمرکز اصلی این دوره ها بر روی تحقیقات می باشد.

 شرایط ورود به کارشناسی ارشد تحصیلی در استرالیا

سیستم های ارزیابی دانشجویان به طور معمول دارای استانداردهای یکسانی می باشند به طوری که برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد، ارائه مدرک کارشناسی و نیز سوابق مرتبط با رشته مورد نظر مفید خواهد بود. نکته مهم این است که دانشگاه های مختلف ضوابط خاص خود را نیز دارند. به عنوان مثال امتیاز آیلتس مورد نظر برای ورود به دوره ی کارشناسی ارشد معمولا ۶.۵ می باشد (بغیر از رشته های زیر گروه پزشکی که نمره ۷ نیاز دارند)٬ در حالی که برخی دانشگاه ها نمره ۶ را برای ورود به این دوره ها کافی می دانند. دانشگاه های گروه 8 استرالیا و دانشگاه هایی با سطوح بالاتر، در ارائه پذیرش تحصیلی با دقت نظر بیشتری عمل می کنند. متقاضیان دوره های کارشناسی ارشد در مقایسه با متقاضیان دوره های کارشناسی شانس بیشتری در دریافت بورسیه دارند. این متقاضیان در صورت ارائه سوابق کار مرتبط با رشته جدید، می توانند در رشته متفاوتی نسبت به رشته دوره کارشناسی خود تحصیل نمایند (به خصوص رشته های زیرگروه تجارت و بازرگانی)

هزینه های تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد تحصیلی

شهریه این دوره های تحصیلی به طور معمول سالانه بین ۱۷۰۰۰ تا ۳۳۰۰۰ دلار استرالیا می باشد و در دانشگاه های مختلف متفاوت است.

دکترا در استرالیا

دوره های دکترا در استرالیا  از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند. بسیاری از دانشگاه های استرالیا مدارک دانشجویان دوره دکترا را با عناوینی همچون PhD و یا DPhil ارائه می دهند که هر دو مفهوم Doctorate of Philosophy را می رساند. این مدارک به کسانی اعطاء می شوند که یک رساله تحقیقاتی، در رشته تخصصی خود انجام داده باشند. علاوه بر پروژه تحقیقاتی، دوره های دکترا ممکن است شامل عناصر دیگری نیز باشند. گاهی این مدرک دارای عناوین تخصصی تر، مانند EdD که در واقع Doctor of Education است، می باشند. داشتن پیشنهاد تحقیقاتی مناسب و نوآورانه برای اخذ پذیرش در این مقطع بسیار ضروری می باشد.

اخذ مدرک دکترا در کشور استرالیا نیازمند ارائه پایان نامه یا همان رساله می باشد به طوری که دانشجو بتواند استاد خود را متقاعد نماید که کلیه مفاهیم تخصصی رشته تحصیلی خود را تحصیل کرده است. دوره دکترا معمولا به حداقل ۳ سال تحصیل تمام وقت نیاز دارد.

 شرایط ورود به دوره های دکترا

دانشگاه های مختلف ارزیابی ها و سیاست های خاص خود را در زمینه دوره های دکترا و ارائه پذیرش به دانشجویان اعمال می کنند، ولی به طور کلی برای اخذ پذیرش در این مقطع داشتن حداقل معدل ۶۵٪ و مدرک دوره کارشناسی ارشد الزامی می باشد.

هزینه های تحصیل در دوره های دکترا

شهریه دوره های دکترا سالانه بین ۱۸۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار استرالیا می باشد و در دانشگاه های مختلف متفاوت است.

هزینه زندگی دانشجویی سالانه در حدود ۱۹۸۳۰ دلار استرالیا خواهد بود.

پیشنهاد تحقیقاتی در مقطع دکترا

پیشنهاد تحقیقاتی در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد با یکدیگر تفاوت هایی دارند. این تفاوت ها در شیوه نوشتاری و نگارش آن ها نمی باشد بلکه پیشنهاد تحقیقاتی در مقطع دکترا باید در جهت ارائه مفاهیمی نو و خدمتی به علم باشد. به عنوان نمونه: ارائه راهکارهای جدید در جهت بالا بردن بهره وری صنعت، پیشنهاد یک فرمولاسیون جدید برای یک تئوری، تعبیری جدید و متفاوت از دستاوردهای پیشین علم...

لیست ظرفیت های پذیرش دکترا در استرالیا به تفکیک دانشگاه

Link

University Name

https://bond.edu.au/about-bond/careers-bond/

Bond University [Bond]

https://qut.nga.net.au/cp/index.cfm?event=jobs

Central Queensland University [CQU]

http://www.cdu.edu.au/ihd/employment-vacancies

Charles Darwin University [CDU]

http://www.csu.edu.au/jobs/home/acad-vacancies

Charles Sturt University [CSU]

https://webkiosk.curtin.edu.au/recruit/WK8127

Curtin University [CURTIN]

https://jobs.deakin.edu.au/psp/HCMP/EMPLOYEE

Deakin University [Deakin]

http://careers.federation.edu.au/caw/en/listing/

Federation University [FEDUNI]

http://www.flinders.edu.au/employment/vacancies/

Flinders University [FLINDERS]

http://jobs.griffith.edu.au/cw/en/filter/?location=&search

Griffith University [GRIFFITH]

http://careers.pageuppeople.com/533/caw/en/filter/

La Trobe University [LATROBE]

http://jobs.mq.edu.au/cw/en/filter/?job-mail-subscribe

Macquarie University [MACQUARIE]

http://www.jobs-monash.jxt.net.au/advancedsearch

Monash University [MONASH]

http://yourcareer.rmit.edu.au/caw/en/listing/

RMIT University [RMIT]

https://swinjobs.nga.net.au/cp/index.cfm?event=jobs

Swinburne University of Technology [SWINBURNE]

http://scu.edu.au/jobs/index.php/12#acad

Southern Cross University [SCU]

http://careers.adelaide.edu.au/cw/en/listing/

University of Adelaide [ADELAIDE]

http://www.canberra.edu.au/about-uc/work-at-uc

University of Canberra [CANBERRA]

http://jobs.unimelb.edu.au/caw/en/filter/?job

University of Melbourne [MELBOURNE]

http://www.une.edu.au/jobs-at-une/current-vacancies

University of New England [UNE]

http://www.newcastle.edu.au/about-uon/jobs-at-

University of Newcastle [NEWCASTLE]

http://www.nd.edu.au/jobs/sydneyjobs.shtml

University of Notre Dame [UNDA]

http://www.nd.edu.au/jobs/fremantle.shtml

http://www.nd.edu.au/jobs/broome.shtml

http://jobs.uq.edu.au/caw/en/filter/?search-keyword

University of Queensland [UQ]

https://workingatunisa.nga.net.au/cp/index.cfm?event

University of South Australia [UniSA]

http://www.utas.edu.au/jobs/current-vacancies

University of Tasmania [UTAS]

http://external.jobs.uwa.edu.au/cw/en/listing/

University of Western Australia [UWA]

http://chk.tbe.taleo.net/chk06/ats/careers/

Victoria University [VU]

http://www.westernsydney.edu.au/employment

Western Sydney University [UWS]

https://www.jcu.edu.au/jobs/academic-jobs

James Cook University [JCU]

دانشگاه های گروه 8

8 دانشگاه برتر کشور استرالیا، ائتلافی به نام "دانشگاه های گروه 8 " را تشکیل داده اند. این ائتلاف در سال 1994 تشکیل شد و دفتر اصلی آن در شهر کانبرا، پایتخت ملی استرالیا قرار دارد. دانشگاه های این گروه از لحاظ رتبه بندی علمی، آموزشی و تحصیلی از رده های بالایی در سطوح ملی و بین المللی برخوردار هستند. تحصیل و کسب علم در این دانشگاه ها به دانشجو تجربه آموزش در بهترین دانشگاه های جهان را خواهد داد. این 8 دانشگاه همچنین قدیمی ترین دانشگاه های استرالیا نیز هستند. آنها همچنین:

  • 70 درصد بودجه تحقیقاتی استرالیا را دریافت می کنند،
  • 80 درصد محققان را استخدام می کنند،
  • 60 درصد از مقالات علمی را تولید می کنند،
  • 80 درصد از انتشارات با ارزش دانشگاهی را منتشر می کنند.

آنچه مسلم است شرایط ورود به این 8 دانشگاه نیز دشوار بوده و دانشجویان ممتاز و سختکوش شانس بیشتری برای راهیابی دارند. تحصیلات موفقیت آمیز در دانشگاه معتبر، سوابق مرتبط کاری ارزشمند و مفید، ارائه مقاله و یا کتاب علمی، از شرایطی می باشند که هنگام ثبت نام مورد ارزیابی قرار داده می شوند.

دانشگاه های گروه 8 عبارتند از:

  1. دانشگاه ملی استرالیا
  2. دانشگاه سیدنی
  3. دانشگاه ملبورن
  4. دانشگاه موناش
  5. دانشگاه نیوسوث ویلز
  6. دانشگاه کویینزلند
  7. دانشگاه وسترن استرالیا
  8. دانشگاه ادلاید

هزینه زندگی در استرالیا

هزینه های زندگی دانشجویی برای افراد مجرد در کشور استرالیا سالانه معادل ۱۹۸۳۰ دلار استرالیا می باشد. این مبلغ جدای از شهریه و هزینه های دانشگاه بوده و بسته به شیوه زندگی افراد متفاوت خواهد بود. دانشجویان متأهل باید سالانه ۷۰۰۰ دلار به ازای همسر و ۴۰۰۰ دلار به ازای هر فرزند به این مبلغ اضافه نمایند.

یک دانشجوی خارجی هر هفته به طور متوسط می بایست مبلغی معادل ۳۶۰ دلار استرالیا بپردازد که شامل موارد زیر می شود:

  • خوابگاه
  • غذا
  • پوشاک
  • تفریحات
  • حمل و نقل
  • تلفن

به یاد داشته باشید که این مبلغ بسته به محل زندگی، شیوه زندگی و حتی رشته تحصیلی شما متفاوت خواهد بود.

بیمه دانشجویی استرالیا (OSHC)

پوشش بیمه ای دانشجویان خارجی به اختصار OSHC نامیده می شود و برای تمامی دانشجویان خارجی محصل در استرالیا الزامی می باشد. دولت استرالیا داشتن بیمه دانشجویی را یکی از شروط مهم برای صدور ویزای تحصیلی می داند. سازمان پزشکی و درمان کشور استرالیا دانشجویان خارجی را تحت پوشش بیمه قرار نمی دهد، به همین دلیل دانشجویان می بایست قبل از ورود به استرالیا بیمه خود را برای طول دوره تحصیل خود تهیه نمایند.

از آنجایی که هزینه های پزشکی و درمان در کشور استرالیا بالا می باشد، داشتن پوشش بیمه ای مناسب تا هزاران دلار در هزینه های درمانی صرفه جویی می کند.

همانطور که گفته شد بیمه های دانشجویی اجباری می باشند. معمولا مراکز آموزشی خود ترتیب این بیمه را برای دانشجو می دهند. هزینه بیمه برای فرد مجرد سالانه 600 دلار استرالیا، یک زوج 3000 و برای خانواده 5000 دلار می باشد. به خاطر داشته باشید که با توجه به اجباری بودن هزینه بیمه، نمی توانید آن را از مخارج خود حذف کنید. همچنین می بایست قبل از ورود به خاک استرالیا خود را برای طول دوره تحصیلی  بیمه نمایید.

 شهریه دانشگاه ها، مدارس و دیگر مراکز آموزشی

دانشجویان خارجی می بایست شهریه دانشگاه خود را پیش از شروع هر ترم بپردازند. برخی مؤسسات آموزشی علاوه بر شهریه دانشگاه هزینه های دیگری نیز دریافت می کنند، مانند کتابخانه، آزمایشگاه، امکانات ورزشی و گردشگری. مواردی از هزینه ها نیز مانند تجهیزات معماری یا عکاسی، خاص رشته انتخابی بوده در حالی که دیگر هزینه ها مانند خرید کتاب و نوشت افزار عمومی می باشند.

هزینه های تحصیلی

  • مدرسه های دولتی: بین ۱۰۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ دلار استرالیا در سال
  • مدرسه های خصوصی: بین ۱۷۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ دلار استرالیا در سال
  • دوره پیش دانشگاهی (طول دوره ۱ تا ۲ سال): بین ۱۴۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دلار استرالیا در سال
  • دانشگاه – دوره کارشناسی (2.5 تا ۵ سال)، دوره کارشناسی ارشد (۱ تا ۳ سال) و دوره دکتری (2.5 تا ۵ سال) و غیره: بین ۱۸۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰ دلار استرالیا در سال
  • دوره های پزشکی و دندانپزشکی (۴ تا ۷ سال): بین ۳۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ دلار استرالیا در سال
  • دوره زبان: بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار استرالیا در هفته
  • هزینه زندگی: حداقل ۱۹۸۳۰ دلار استرالیا در سال

لازم به ذکر است تمامی دانشگاه های استرالیا از خوابگاه های مناسب برخوردار هستند. همچنین دانشجویان می توانند تا ۲۰ ساعت در هفته در ایام تحصیل، و به صورت نامحدود در ایام تعطیلات، کار دانشجویی داشته باشند.

شرایط اخذ پذیرش در استرالیا

در مجموع بورسیه در کشور استرالیا در قالب چند نوع زیر می باشد:

  • بورسیه دولت استرالیا: دولت استرالیا چند نوع بورسیه برای دانشجویان خارجی قرار داده است که به طور معمول دانشجویان ایرانی شامل این نوع بورسیه ها نمی شوند. این بورسیه ها عبارتند از ALA، Ausaid، ADS و ...
  • بورسیه دولت ایران: اطلاعات این نوع بورسیه را به طور کامل در سایت وزارت علوم ایران می توانید ببینید.
  • بورسیه دانشگاه ها و دانشکده های استرالیا: تمام دانشگاه ها و دانشکده ها سهمیه خاص بورسیه دارند. این نوع بورس در استرالیا بسیار رایج است.
  • بورسیه موسسه ها، سازمان ها و افراد خاص: این بورسیه از طرف برخی افراد ثروتمند، نامدار یا برخی سازمان ها مانند بانک ها به دانشجویان اهدا می گردد.

نکات مهم

  • بهتر است بدانید بورسیه در استرالیا الزاما به معنای پرداخت کلیه هزینه های زندگی دانشجویی و شهریه دانشجویی نیست. با توجه به شرایط دانشجو بورسیه می تواند متفاوت باشد. برخی بورسیه ها تنها شهریه دانشگاه و گاهی اوغات تنها قسمتی از آن را پرداخت می کنند و برخی تنها هزینه های زندگی را می پردازند.
  • آنچه در دانشگاه های استرالیا رایج است، پرداخت هزینه هایی به صورت هدیه به دانشجویان می باشد. این هدایا به طور معمول مابین 5000 تا 10000 دلار صرفا برای یک ترم یا گاهی چند ترم می باشند. باید بدانید که این کمک هزینه ها بسیار رقابتی هستند و بر اساس صلاحیت دانشجویان اهدا می شوند.
  • متقاضیان ایرانی بیشتر موفق به دریافت بورسیه IPRS می شوند که خاص دوره های تحقیقاتی کارشناسی ارشد و دکترا می باشد و تقریبا در تمامی دانشگاه های استرالیا وجود دارد. این بورسیه هزینه های تحصیل و بیمه دانشجویی را پوشش می دهد. دانشجویانی که این بورسیه را دریافت می کنند از طرف دانشگاه هزینه های زندگی آنها نیز تقبل می شود. بنابراین بورسیه IPRS تنها گزینه تمام بورس در استرالیا می باشد که دانشجویان ایرانی می توانند اقدام نمایند. البته همانطور که در بالاتر ذکر شده، اقدام برای بورس بسیار سخت و رقابتی است. به علاوه بررسی پرونده های بورسیه بسیار زمان بر است و گاهی تا 1 سال به طول می انجامد. زمان ارسال مدارک بسیار مهم است.
  • در صورتی که شخصی مایل به دریافت بورس در دوره تحقیقاتی می باشد، بهتر است بداند که کار روی روی تز پیشنهادی دانشگاه امکان دریافت بورس را بالاتر می برد تا اینکه تز شخصی خود را ارائه دهد و به دنبال استاد راهنما باشد.

مدارک و شرایط لازم برای تشکیل پرونده بورسیه

  • دانشگاه محل تحصیل و معدل تحصیلی شما بسیار مهم است. دانشگاه شما باید از دانشگاه های درجه 1 کشور مبدا باشد.
  • علاوه بر مدارک تحصیلی، ارائه هرگونه سوابق کار مفید و مرتبط، مقاله، زمینه کار تحقیقاتی، کتاب، ترجمه و ... الزامی است.
  • رزومه شما می بایست دقیق و کامل باشد.
  • نمره آیلتس شما باید دقیقا نمره مورد نیاز دانشگاه را داشته باشد.
  • ارائه انگیزه نامه تحصیلی الزامی است.
  • دانستن زمان ها در تشکیل پرونده بورسیه مهم است.
  • برخی دانشگاه ها فرم پذیرش خاصی برای بورسیه دارند.

ویزای دانشجویی استرالیا

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای دانشجویی کشور استرالیا

  1. تهیه فیش سفارت
  2. اصل و کپی پاسپورت
  3. اصل و ترجمه شناسنامه
  4. اصل مدرک IELTS
  5. نامه ی پذیرش تحصیلی (Offer letter)
  6. گواهی الکترونیکی ثبت نام (eCoE)
  7. ترجمه ریزنمرات و دانشنامه
  8. چهار عدد عکس پاسپورتی
  9. مدارک مالی مورد نیاز
  10. گواهی سوابق کاری
  11. رزومه (CV)
  12. نامه ی انگیزه ی تحصیلی Statement Of Purpose (SOP)
  13. ترجمه ی کارت پایان خدمت
  14. ترجمه ی سند ازدواج
  15. تکمیل فرم های مربوطه

مدارک مالی مورد نیاز جهت ضمانت نامه مالی

  1. ترجمه شناسنامه ضامن
  2. ترجمه گواهی محل کسب درآمد ضامن
  3. تهیه و ترجمه ضمانت نامه رسمی مالی
  4. پرینت گردش سه ماهه حساب ضامن

تحصیل در رشته های پزشکی

تحصیل رشته های پزشکی در کشور استرالیا مانند ایران نیست. چنانچه با مدرک دیپلم خود قصد تحصیل در این رشته ها را دارید، ابتدا باید یک دوره کارشناسی عمومی رشته های پایه سلامت را بگذرانید. دوره کارشناسی ۳ تا ۴ ساله است. پس از اتمام دوره کارشناسی، دانشجویان وارد دوره های کارشناسی ارشد و دکترای پزشکی می شوند. هزینه تحصیل در این دوره ها به طور معمول بالاست و سالانه در حدود ۳۰هزار دلار تا ۴۵هزار دلار استرالیا می باشد و بایستی امتحان ورودی را پاس نمایند.

 مدارک لازم جهت پذیرش با مدرک دیپلم

مدرک پیش دانشگاهی و دبیرستان به همراه مدرک آیلتس. هرچه معدل درسی بالاتر باشد شانس ورود به دانشگاه های معتبر نیز بیشتر خواهد بود. لازم به ذکر است برای ورود به دانشگاه های گروه هشت می بایست دوره پیش دانشگاهی را در مراکز پیش دانشگاهی این دانشگاه ها گذراند.

پزشکی

آموزش پزشکی در کشور استرالیا در دهه های گذشته دستخوش تغییرات زیادی شده است که مشابه آن در بسیاری از مدارس دیگر پزشکی نیز دیده می شود . استفاده از برنامه های درسی براساس حل مساله، تماس قبلی با بیماران، افزایش تاکید بر آموزش مبتنی بر جامعه و خروج پزشکی از حیطه بیمارستان ، خصوصا برای اختلالات مربوط به دوران پیری از جمله این تغییرات است.

استانداردهای آموزش پزشکی در استرالیا توسط شورای پزشکی کشور استرالیا تحت نظارت قرار می گیرد. این نهاد به دانشکده های پزشکی مجوز و اعتبار داده و از استانداردهای آنها اطمینان حاصل می کنند.

بعضی از مدارس در مقطع علوم پایه از آزمون UMAT (آموزش پذیرش کارشناسی علوم پزشکی و بهداشت ) استفاده می کنند. در حالی که ورود به دوره های تحصیلات تکمیلی مستلزم پذیرش در آزمون GAMSAT(آزمون پذیرش تحصیلات تکمیلی دانشکده پزشکی استرالیا) است.

دانشکده پزشکی

مدل های مختلف آموزش پزشکی در استرالیا وجود دارد. واحدهای مقطع عمومی به طور معمول ۵ تا ۶ سال زمان می برد.

متقاضیان به طور معمول با ترکیبی از گواهی فارغ التحصیل دبیرستان و آزمون ورودی پزشکی و بهداشت و درمان عمومی (UMAT) و مصاحبه ارزیابی و پذیرفته می شوند. واحدهای آموزش پزشکی عمومی به طور معمول ۴ سال طول می کشد و متقاضیان براساس نتایج حاصل از مدارک تحصیلی قبلی خود علاوه بر آزمون و مصاحبه ارزیابی می شوند. رایج ترین آزمون انتخابی، آزمون برای پذیرش دانشکده پزشکی استرالیا (GAMSAT) است .

آموزش پیش حرفه ای

آموزش پیش حرفه ای اشاره به دو سال اول آموزش دارد که فارغ التحصیلان پزشکی پس از خروج از دانشگاه باید طی کنند. این دوره معمولا به عنوان PGY1 و PGY2 (که در آن PGY مخفف سال فارغ التحصیلی) نامیده می شود. برای فارغ التحصیلان پزشکی در خاج از استرالیا، ورود به آموزش پیش حرفه ای نیاز به صدور گواهینامه AMC دارد . برای فارغ التحصیلان دانشکده های پزشکی استرالیا، PGY1  معادل دوره کارورزی می باشد و به این دانشجویان، کارورز و یا افسران پزشکی اطلاق می شود . همچنین PGY2 تحت عنوان دستیار پزشکی افسر سال ۱ شناخته می شود  (RMO).

دوره دستیاری

پزشکان برای کسب گواهینامه تخصصی و مدرک طبابت به صورت مستقل اقدام می نمایند. اغلب پزشکان دو تا سه سال صرف تمرین به عنوان یک افسر پزشک مقیم (RMO) (یا همان دستیار پزشکی ) در یک بیمارستان قبل از شروع آموزش تخصصی می کنند.

آموزش تخصصی

دوره های آموزشی تخصصی توسط دانشکده های پزشکی کشور استرالیا مانند کالج سلطنتی جراحان استرالیا اداره می شوند. معمولا این کالج ها نظارت خود را برای حفظ استانداردهای حرفه ای دوره های تخصصی به طور مداوم پیگیری می کنند. برای همین منظور الزامات برنامه های آموزشی تخصص بین کالج متفاوت است .اکثر واحدهای آموزشی تخصص بین 3 تا 6 سال زمان می برند.

آموزش مداوم پزشکی

تمامی دانشکده های پزشکی استرالیا اعضای خود را به انجام آموزش های مداوم پزشکی ملزم می نمایند که برای هر کالج متفاوت است. برخی از کالج ها مانند کالج سلطنتی استرالیا، دوره های آنلاین برگزار می کنند که به ادامه توسعه بالینی و حرفه ای متخصصان کمک کند.

فلوشیپ (پزشکی)

فلوشیپ یا همان دوره تکمیلی تخصصی، یکی از دوره های تحصیلی اکابر در رشته های مهندسی می باشد که پس از تکمیل دوره کاردانی گذرانده می شود.

برای هر رشته تخصصی پزشکی در چند موضوع عمده، دوره های فلوشیپی در نظر گرفته می شود و متخصصان واجد شرایط می توانند در آن شرکت کرده و فارغ التحصیل شوند. طول دوره بسته به نظر اساتید مربوطه بوده متفاوت می باشد و به طور معمول حدود ۱۸ ماه است . به عنوان مثال برای متخصصین زنان و زایمان دارای دانشنامه تخصصی، دوره های فلوشیپ ناباروری پریناتولوژی و... وجود دارد. فلوشیپ های پزشکی در بسیاری از کشورهای دنیا ارائه می شوند و موجب افزایش سطح علمی پزشکان می شوند.