دریافت مشاوره
چین
  • css slideshow
  • css slideshow
  • css slideshow
  • css slideshow

کشور چین

تحصیل در چین

دانشگاه های مدرن در کشور چین در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم تاسیس شده اند ولی سابقه آموزش در این کشور به قرن هفتم میلادی باز می گردد. امروزه جمعیت رو به رشد چین باعث ایجاد یک جامعه دانشجویی بزرگ شده است و هم اکنون قریب به شش میلیون نفر در 2000 کالج و دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. هر ساله نیز تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی برای ادامه تحصیل به این کشور سفر می کنند به طوری که هم اکنون بیش از سیصد هزار دانشجو از سرتاسر جهان مشغول به تحصیل در این کشور می باشند. تعداد زیادی از رشته های تحصیلی در مقاطع مختلف در دانشگاه های کشور چین به زبان انگلیسی ارائه می شود به همین دلیل برای تحصیل در چین ارائه مدرک زبان انگلیسی ضروری می باشد.

در سال 2012 میلادی کشور چین در جایگاه پنجمین کشور مورد علاقه دانشجویان امریکایی قرار گرفت. در مقابل دانشجویان چینی بزرگترین جامعه دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل در امریکا را تشکیل میدهند. فقط در سال تحصیلی 2012 قریب به 320،000 دانشجو بین المللی کشور چین را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب کرده اند و این رقم ینی رشد 55،000 نفری نسبت به سال 2010. دولت چین در نظر دارد این رقم را تا سال 2020 به حدود 500،000 دانشجو بین الملی در سال برساند. برای دستیابی به این مهم، اقدام به تخصیص بورسیه های متنوع تحصیلی به 50000 دانشجوی بین المللی را تا سال  2015 کرده است.

از مزایای تحصیل در چین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تحصیل در چین بهترین فرصت را برای مطالعه و آشنایی با پرجمعیت ترین کشور دنیا فراهم می آورد. کشوری که به لحاظ تاریخی و باستانی و هم به لحاظ مدنیت و مدرن بودن می تواند یک الگوی تمام و کمال به حساب آید. کشوری که دارای سریع ترین رشد اقتصادی در جهان است، می تواند برای علاقمندان به لمس زندگی مدرن گزینه بسیار خوبی باشد.
  2. تحصیل در چین در مقایسه با کشورهای آمریکایی، اروپایی و حتی آسیایی همانند هند، مالزی سنگاپور، ژاپن و… بسیار مقرون به صرفه تر است. دانشجو با هزینه های مناسب می تواند در بهترین دانشگاه های این کشور و بعضا دنیا تحصیل نماید.
  3. همزمان با رشد فزاینده اقتصادی کشور چین، این کشور به دومین اقتصاد برتر دنیا بعد از آمریکا بدل شد. در دوران رکود اقتصادی دنیا هم چین دارای رشد اقتصادی بوده است . تمامی ۵۰۰ شرکت برتر دنیا در چین شعبه، نمایندگی و کارخانه دارند. همه این عوامل دست در دست هم می دهند تا فرصت های منحصر به فردی را برای فارغ التحصیلان دانشگاه های چین فراهم آید.
  4. کیفیت آموزش عالی و دانشگاه ها هم به عنوان اصلی ترین مزیت می تواند برای دانشجویان مدنظر قرار داده شود.
  5. تنوع فرهنگی و آب و هوایی کشور چین باعث ایجاد تنوع در شرایط زندگی برای دانشجویان بین المللی می باشد. دانشجویان می توانند همه نوع آب و هوا را در چین تجربه کنند.

دانشگاهها براساس رنکینگ

Ranking

World Rank

University

1

34

Zhejiang University (National Che Kiang University) / 浙江大学

2

38

Peking University / 北京大学

3

42

Tsinghua University / 清华大学

4

70

Shanghai Jiao Tong University / 上海交通大学

5

76

University of Science & Technology of China / 中国科学技术大学

6

79

Huazhong University of Science & Technology / 华中科技大学

7

87

Shandong University / 山东大学

8

101

Jilin University / 吉林大学

9

165

Harbin Institute of Technology / 哈尔滨工业大学

10

191

Southeast University / 东南大学

11

210

University of Electronic Science & Technology of China / 电子科技大学

12

218

Sichuan University / 四川大学

13

246

Beihang University (Beijing University of Aeronautics and Astronautics) / 北京航空航天大学

14

261

Northeastern University China / 东北大学

15

278

Lanzhou University / 兰州大学

16

279

Dalian University of Technology / 大连理工大学

17

296

Shenzhen University / 深圳大学

18

300

Beijing Institute of Technology / 北京理工大学

19

335

China University of Geosciences / 中国地质大学

20

353

South China University of Technology / 华南理工大学

21

366

China Agricultural University / 中国农业大学

22

379

Jinan University / 暨南大学

23

390

Soochow University / 苏州大学

24

423

Nanjing University of Science & Technology / 南京理工大学

25

430

China University of Petroleum / 中国石油大学

26

436

Shanghai University / 上海大学

27

446

East China University of Science & Technology / 华东理工大学

28

469

Nanjing Agricultural University / 南京农业大学

29

484

Fuzhou University / 福州大学

30

494

Zhengzhou University / 郑州大学

31

508

Donghua University / 东华大学

32

516

Hunan University / 湖南大学

33

532

University of Science & Technology Beijing / 北京科技大学

34

538

(1) Southwest University / 西南大学

35

538

Northwest A & F University / 西北农林科技大学

36

552

Beijing University of Chemical Technology / 北京化工大学

37

554

(1) Beijing (Northern) Jiaotong University / 北京交通大学

38

559

Beijing University of Technology (Beijing Polytechnic University) / 北京工业大学

39

562

Beijing University of Posts and Telecommunications / 北京邮电大学

40

568

Northwestern Polytechnical University / 西北工业大学

41

572

Yangzhou University / 扬州大学

42

599

Hohai University / 河海大学

43

602

South China Normal University / 华南师范大学

44

626

Nanjing Medical University / 南京医科大学

45

632

National University of Defense Technology (National Defense University) / 国防科学技术大学 (国防科技大学)

46

644

Ningbo University / 宁波大学

47

678

Jiangnan University (Southern Yangtze University) / 江南大学

48

695

Ocean University of China / 中国海洋大学

49

720

Shantou (Swatow) University / 汕头大学 (汕頭大學)

50

722

Nanjing University of Posts & Telecommunications / 南京邮电大学

51

728

Henan Polytechnic University / 河南理工大学

52

786

Hangzhou Dianzi University / 杭州电子科技大学

53

794

Capital Normal University / 首都师范大学

54

817

Nanjing University of Information Science & Technology (ex-Institute of Meteorology) / 南京信息工程大学

55

824

Shanghai Normal University / 上海师范大学

56

830

Beijing Forestry University / 北京林业大学

57

838

Guangdong University of Technology / 廣東工業大學

58

847

Yanshan University / 燕山大学

59

855

Wenzhou University / 温州大学

60

859

Shanxi University / 山西大学

61

922

China Pharmaceutical University / 中国药科大学

62

939

Chang'an University / 长安大学

63

952

(3) Peking University Health Science Center (Beijing Medical University) / 北京大学医学部

64

999

Tianjin Polytechnic University / 天津工业大学

65

1027

Yunnan University / 云南大学

دوره های کارشناسی در چین

تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های چین 4 سال زمان می برد و لازمه ی پذیرش دانشجو داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و سن کمتر از 25 سال می باشد. البته متقاضیانی که سن آنها 25 تا 35 سال است مشروط بر اینکه حداقل 2 سال مقطع کارشناسی را گذرانده باشند می توانند در این مقطع دانشگاه های چین پذیرش بگیرند. زبان تدریس درمقطع کارشناسی اغلب دانشگاه ها انگلیسی است به همین خاطر دلیل مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6 برای دانشجویان الزامی است. هزینه تحصیل در مقطع لیسانس در این کشور حدود 4000 دلار در سال است.

دوره های کارشناسی ارشد در چین

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های چین 2 تا 3 سال زمان می برد و اغلب دروس به زبان انگلیسی تدریس می شوند. نکته حائز اهمیت در این مقطع تحصیلی این است که دانشجویان میبایستی علاوه بر زبان انگلیسی با زبان چینی نیز آشنایی داشته باشند. هزینه تحصیل برای مقطع کارشناسی ارشد حدود 3000 تا 5000 دلار در سال است که این هزینه با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی متغیر است.

دکترا در چین

دوره های دکترا در اکثر دانشگاه های معتبر کشور چین ارائه می شوند. زبان تدریس در بیشتر رشته ها و دانشگاه ها، انگلیسی است اما برخی دانشگاه ها به هر دو زبان انگلیسی و چینی این دوره را به دانشجویان ارائه می دهند. دوره های دکترا در کشور چین شامل دو بخش است. بخش اول گذراندن تعدادی واحد در زمینه رشته تحصیلی می باشد. بخش دوم پس از گذراندن واحدها، انجام پایان نامه زیر نظر یک استاد در دپارتمان مربوطه می باشد. طول متوسط دوره دکترا در چین ۳ سال است و شهریه ای حدود ۵۰۰۰ دلار در سال را دربرمی گیرد اما میزان شهریه در رشته هایی که به زبان چینی ارائه می شوند به مراتب کمتر است.

برای اخذ پذیرش دکترا در دانشگاه های کشور چین مدارک زیر مورد نیاز است:

  1. ترجمه مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد
  2. ترجمه ریز نمرات کارشناسی و کارشناسی ارشد
  3. رونوشت صفحه اول پاسپورت
  4. دو عدد توصیه نامه از اساتید (در صورت وجود)
  5. مدرک زبان آیلتس یا تافل (در صورت وجود)
  6. سه قطعه عکس پرسنلی

هر سال تحصیلی هم به دو نیم سال تقسیم می شود که ترم بهار از بهمن ماه و ترم پاییز از شهریور ماه آغاز می شود. برای اخذ پذیرش نیز تا یک ماه قبل از شروع هر ترم می توان اقدام نمود.

هزینه زندگی در چین

 در سال‌های اخیر دولت چین کوشیده است دانشجویان بین‌المللی را به تحصیل در این کشور ترغیب کند. اعطای بورسیه‌ها و کمک‌هزینه‌های تحصیلی به این دانشجویان تنها بخشی از این تلاش هاست. با استفاده از این مورد هزینه تحصیل و گاهی حتی هزینه زندگی هم تا حد زیادی تأمین می‌شود. البته اگر متقاضی تحصیل در چین شرایط استفاده از این کمک‌هزینه‌ها را هم نداشته باشد بازهم در قیاس با کشورهای اروپای غربی، آمریکای شمالی و استرالیا هزینه کمتری را برای تحصیل و زندگی متقبل خواهد شد.

با رشد اقتصادی سریع چین در سالیان اخیر، هزینه زندگی نیز افزایش یافته است اما با وجود این، همچنان چین کشور ارزانی به حساب می‌آید. در میان شهرهای کشور چین، زندگی در شهر پکن، پایتخت این کشور و شهر شانگهای، قلب تجاری و اقتصادی آن هزینه بیشتری دارد. برای مثال هزینه زندگی در شانگهای (به عنوان گرانترین شهر چین) تقریبا نصف هزینه زندگی در نیویورک آمریکا است.

بخش عمده از مخارج زندگی در چین، مثل هر جای دیگر دنیا هزینه مسکن یا خوابگاه است. دانشجویان در بسیاری از دانشگاه های چین می‌توانند از خدمات خوابگاهی استفاده کنند که هزینه آن بسته به تعداد افراد ساکن در اتاق و امکانات آن متفاوت است. البته لازم به ذکر است دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در صورت اخذ بورسیه، از پرداخت هزینه خوابگاه معاف می‌شوند. به طور کلی دانشجویان محصل در چین باید ماهیانه 200 تا 300 دلار برای اسکان پرداخت کنند. همچنین 100 تا 200 دلار صرف خوراک و مبلغ ناچیزی هم صرف رفت‌وآمد می‌شود. با احتساب کلیه این مخارج و مخارج متفرقه (که با توجه به سبک زندگی افراد می تواند متفاوت باشد) دانشجویان باید 500 تا 700 دلار در ماه بپردازد.

شاید تنها نکته منفی از جنبه اقتصادی تحصیل در چین، این باشد که دانشجویان اجازه کار ندارند. اما دانشجویان می‌توانند از طریق آموزش زبان انگلیسی درآمدی بدست آورند و بخشی از هزینه‌های خود را پوشش دهند.

شرایط اخذ پذیرش در چین

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی

  1. ترجمه مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات به زبان انگلیسی
  2. گذرنامه (ترجمه شناسنامه و کارت ملی برای افراد فاقد گذرنامه)
  3. عکس 3*4
  4. ارائه مدرک زبان انگلیسی آیلتس 5/5-5 (ارائه گواهینامه مهارت زبان چینی (HSK) برای کسانیکه قصد ادامه تحصیل به زبان چینی را دارند)

نکته : پذیرش برخی از دانشگاه ها احتیاجی به ارائه مدرک زبان ندارد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد

  1. ترجمه مدرک کارشناسی (در صورت داشتن مدرک کاردانی ارائه ترجمه مدرک کاردانی) به زبان انگلیسی همراه با ریز
  2. ارائه توصیه نامه از طرف دو استاد
  3. ارائه مدرک زبان انگلیسی (آیلتس 6-5/5)
  4. گذرنامه
  5. عکس 3*4

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا

  1. ترجمه مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی همراه با ریز نمرات
  2. ارائه توصیه نامه از طرف دو استاد
  3. ارائه مدرک زبان انگلیسی (آیلتس 6-5/5)
  4. ارائه سوابق پژوهشی، مقالات بین المللی و اشتغال در زمینه های مرتبط
  5. پروپوزال
  6. عکس 3*4

ویزای دانشجویی چین

پس از اخذ پذیرش دانشگاه های چین، متقاضی میتواند با مراجعه به سفارت چین و تکمیل فرم ویزای دانشجویی (X-Visa) برای مدت زمان تحصیل در چین اقدام نماید. این نوع از ویزا فقط برای دوره های زبان بالای 6 ماه، کارشناس و کارشناسی ارشد صادر می شود. متقاضیانی که قصد اقامت کمتر از 6 ماه را در چین دارند نیازی به اخذ ویزای دانشجویی (X-Visa) نداشته و باید برای ویزای (F-Visa) اقدام نمایند. اعتبار ویزای دانشجویی چین وابسته به مدت زمان تحصیل بین ۶ ماه تا یک سال می باشد (البته امکان تمدید ویزا در کشور چین بعد از اتمام مهلت نیز میسر است)

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای دانشجویی چین

  1. اصل و رونوشت گذرنامه (دارای حداقل 6 ماه اعتبار)
  2. تکمیل فرم های اخذ ویزا
  3. دو قطعه عکس 3*4 پشت نویسی شده
  4. اصل و رونوشت پذیرش از دانشگاه مورد تایید در چین
  5. اصل و رونوشت از تایید وزارت امور خارجه
  6. گواهی عدم سوء پیشینه و تائید شده توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران (ترجمه شده به زبان انگلیسی)
  7. در صورت تحصیل بیش از یک سال گواهي نامه معاينه بدني (Physical Examination)
  8. پرداخت هزینه صدور ویزا

مدت زمان صدور : 4 تا 7 روزکاری

تحصیل در رشته های پزشکی

عمده دانشگاه های چین مورد تأیید وزارت بهداشت ایران هستند و اعتبار بالایی هم دارند. کشورهایی همچون آمریکا و انگلستان و همچنین سازمان جهانی بهداشت (WHO) مدارک صادرشده از دانشگاه های معتبر چین را می‌پذیرند.

دانشگاه های چین دوره‌های پزشکی زیادی را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند، نکته جالب توجه این است که تحصیل در اغلب این دوره‌ها بدون ارائه مدرک زبان انگلیسی هم ممکن است. 

دوره تحصیلی پزشکی در چین یک دوره 6 ساله می باشد که 4 سال اول آن آموزشی و 2 سال آخر، کارآموزی است (البته دوره کارآموزی در هر دانشگاه ممکن است متفاوت باشد). به طور کلی آزمون ورودی برای پذیرش دانشجو در این دوره‌ها برگزار نمی‌شود و عموما هم نیازی به ارائه مدرک زبان نیست، اما مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی تجربی و همچنین نمرات بالای 16 در دروس زیست‌شناسی، شیمی، ریاضی، فیزیک و زبان انگلیسی الزامی است.

متقاضیان تحصیل پزشکی در چین که دیپلم و پیش‌دانشگاهی ریاضی دارند نیز می‌توانند ابتدا وارد کالج شوند و بعد از پاس کردن دروس اصلی (زیست‌شناسی و شیمی) در دوره‌ پزشکی عمومی مشغول تحصیل شوند.

 زبان تدریس، همانطور که ذکر شد انگلیسی است، اما برای برقراری ارتباط با بیماران در دوره کارآموزی نیاز به دانستن زبان چینی می باشد به همین دلیل واحدهای درسی زبان چینی در طول دوران تحصیل ارائه می‌شود. برخی از دانشگاه ها قبل از اتمام دوره، آزمون زبان چینی HSK‌ را نیز برگزار می‌کنند.

سال تحصیلی دانشگاه های چین، از ماه سپتامبر (شهریور ماه) شروع می‌شود و متقاضیان باید تا پایان ماه جولای (خرداد ماه) فرصت دارند مدارک خود را برای ثبت نام ارائه دهند. وابسته به شهر و دانشگاه محل تحصیل، دانشجویان سالانه بین 4 تا 8 هزار دلار شهریه پرداخت می کنند. 

نکته مهمی که باید در مورد اخذ پذیرش پزشکی چین به آن توجه کرد، ظرفیت محدود این دانشگاه ها می باشد و متقاضیانی که نمرات لازم در دروس ذکر شده و مدرک زبان دارند، در اولویت قرار می‌گیرند.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش پزشکی در چین

  1. ترجمه شناسنامه به زبان انگلیسی
  2. ترجمه ریز نمرات دیپلم و پیش‌دانشگاهی به زبان انگلیسی
  3. ترجمه مدرک دیپلم به زبان انگلیسی
  4. ترجمه مدرک پیش دانشگاهی به زبان انگلیسی
  5. گذرنامه معتبر
  6. مدرک زبان انگلیسی (ترجیحا آیلتس)

لیست دانشگاه های چین